Voor de eerste keer, gisteren, MOINK balls op de Bastard VX Large gemaakt. Voor het grootste deel het recept van Noskos aangehouden.
Melk vergeten erbij te zetten maar die zit er ook in. Ik heb het volgende gebruikt:
Voor de balletjes:
Bastard vast aangestoken met een blokje Appel rookhout
En daarna de balletjes graan draaien met afgewogen balletjes van 33 a 34 gram per stuk. Ik heb deel gedraaid voor gisteren (18) de rest later gedraaid (14) en in de koelkast bewaard om van de week te maken.
En daarna met Noskos pulled pork rub bestrooid aan beide kanten.
En het ontbijtspek eromheen gerold en met een cocktail prikker vastgezet.
Vervolgens op de kamado gelegd indirect op 120 graden.
Ze waren na zo’n 45 minuten al op de 60 graden en dat had ik niet verwacht. Was nog even druk met de andere balletjes draaien en toen ze 65 graden waren afgelakt met Noskos bbq saus en weer op de bbq gelegd. Ook meteen een aantal aardappels met aluminiumfolie erop gelegd om te poffen en een paar slices courgettes met knoflook olijfolie een bbq saus.
Met een kerntemperatuur van 75 graden, ietsjes te laat, eraf gehaald.
Het was een groot succes. Smaakte erg lekker, ook volgens mijn dochter en haar vriend. Volgende keer (deze week, misschien vanavond) bij 60 graden aflakken en bij 70 graden eraf halen. Proeven wat het verschil is en dan kan mijn vrouw er ook van genieten. Ik zal het hier laten weten.
Melk vergeten erbij te zetten maar die zit er ook in. Ik heb het volgende gebruikt:
Voor de balletjes:
- 750 gram rundergehakt
- 40 gram Parmezaanse kaas geraspt (1 zakje)
- 1 ei losgeklopt
- 60 gram gekruid paneermeel
- 118 ml melk
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel zwarte peper versgemalen
- 3 theelepels Italiaanse kruiden
- Noskos pulled pork rub
- 300 gram gerookt ontbijtspek
- Noskos bbq saus
Bastard vast aangestoken met een blokje Appel rookhout
En daarna de balletjes graan draaien met afgewogen balletjes van 33 a 34 gram per stuk. Ik heb deel gedraaid voor gisteren (18) de rest later gedraaid (14) en in de koelkast bewaard om van de week te maken.
En het ontbijtspek eromheen gerold en met een cocktail prikker vastgezet.
Vervolgens op de kamado gelegd indirect op 120 graden.
Ze waren na zo’n 45 minuten al op de 60 graden en dat had ik niet verwacht. Was nog even druk met de andere balletjes draaien en toen ze 65 graden waren afgelakt met Noskos bbq saus en weer op de bbq gelegd. Ook meteen een aantal aardappels met aluminiumfolie erop gelegd om te poffen en een paar slices courgettes met knoflook olijfolie een bbq saus.
Met een kerntemperatuur van 75 graden, ietsjes te laat, eraf gehaald.
Het was een groot succes. Smaakte erg lekker, ook volgens mijn dochter en haar vriend. Volgende keer (deze week, misschien vanavond) bij 60 graden aflakken en bij 70 graden eraf halen. Proeven wat het verschil is en dan kan mijn vrouw er ook van genieten. Ik zal het hier laten weten.
Laatst bewerkt: