Eindelijk was het weer zover. Ik heb weer een vrij weekend, dus ik mocht weer buitenspelen.
Vandaag stonden de MOINK-balls op het menu, op de Noskos wijze. Een ding waar ik al even naar uit keek om te doen. Dit mede vanwege de vele heerlijk ogende creaties van jullie die voorbij kwamen.
De 'aanpassingen' waar ik voor koos waren:
- Het weglaten van het zout in de ballen, dit ivm de hoeveelheid zout in de rub die ik had.
- Ik had nog Angus gehakt liggen. Die heb ik dan ook gebruikt.
Voor de saus heb ik Larry?s Originele Raspberry Balsamic Chipotle Saus gekozen welke op de site van Noskos staat. Ik kon helaas geen frambozenjam zonder pit vinden, en ik was te lui om het te zeven. Het smaakte mij in ieder geval prima.
Barbecue technisch liep ik nergens tegen aan. Behalve dat voor mijn gevoel mijn ballen iets op het tijdsschema van Noskos vooruit liepen. Misschien heb ik kleinere ballen gedraaid o.i.d.
Nou genoeg gezegd:
Ingredi?nten voor de ballen.

De ballen




De saus 
De eerste paar ballen van het rooster af.
Het was een ware traktatie. Het viel mij wel op dat ze erg machtig zijn.
Vandaag stonden de MOINK-balls op het menu, op de Noskos wijze. Een ding waar ik al even naar uit keek om te doen. Dit mede vanwege de vele heerlijk ogende creaties van jullie die voorbij kwamen.
De 'aanpassingen' waar ik voor koos waren:
- Het weglaten van het zout in de ballen, dit ivm de hoeveelheid zout in de rub die ik had.
- Ik had nog Angus gehakt liggen. Die heb ik dan ook gebruikt.
Voor de saus heb ik Larry?s Originele Raspberry Balsamic Chipotle Saus gekozen welke op de site van Noskos staat. Ik kon helaas geen frambozenjam zonder pit vinden, en ik was te lui om het te zeven. Het smaakte mij in ieder geval prima.
Barbecue technisch liep ik nergens tegen aan. Behalve dat voor mijn gevoel mijn ballen iets op het tijdsschema van Noskos vooruit liepen. Misschien heb ik kleinere ballen gedraaid o.i.d.
Nou genoeg gezegd:










Het was een ware traktatie. Het viel mij wel op dat ze erg machtig zijn.