BasBQ
Beef en Steak

moink balls, tijd versus kerntemperatuur

 

splendid

Vuurmaker
Berichten
51
gister ook de moinkballs maar eens geprobeerd via recept noskos,

wat houden jullie bij moinkballs aan, 1 uur of de temp van 60 graden?

hier waren ze na 35 minuten al 60 graden. Ik heb ze iets langer laten liggen alvorens de saus er op te smeren,

ze waren overigens verukkelijk!!

teB2M41.jpg
 
Temperatuur is voor mij bepalend, de tijd is voor mij indicatie. ;)
Wel altijd op meerdere plekken de temperatuur meten, zodat ik overtuigd ben dat de temperatuur overal goed is.
 
Bij moink ballen meet ik eigenlijk nooit de kerntemperatuur. Het gaat er voor mij meer om dat het spek een beetje lekker gebruind en ietsje knapperig is. Als dat het geval is, is de bal ook altijd gaar.
 
Roker zei:
Bij moink ballen meet ik eigenlijk nooit de kerntemperatuur. Het gaat er voor mij meer om dat het spek een beetje lekker gebruind en ietsje knapperig is. Als dat het geval is, is de bal ook altijd gaar.
Mee eens. Tijd is afhankelijk van hoeveelheid, begin temperatuur etc.
Kijk, ruik, voel.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 
Hier ook.
Gewoon op gevoel en zicht. Nog nooit de temperatuur gemeten eigenlijk
 
Terug
Bovenaan Onderaan