- Berichten
- 21
Hoe kan je deze dag beter afsluiten dan een overheerlijke zelfgemaakte pizza op de KJCI?
Nou......beter niet als het je eerste keer is!
Bij BeefExclusief enige dagen geleden de kant en klare pizza deegbollen gekocht. Gisteren uit het vriesvak gehaald en in de koelkast gedaan. Vanmiddag ruim een uur ervoor uit de koelkast en onder een theedoek laten rijzen. De bollen rezen ipv omhoog vooral in de breedte! Wellicht toch veel te koud en te kort vooraf eruit gehaald?
Toen geprobeerd ronde pizza’s te maken. Alle 4 de exemplaren hadden in de voorbereiding een redelijke ronde vorm! Maar toen kwam het: hoe krijg ik die zo mooi via schep op hete steen?
Btw: hoeveel bloem gebruiken jullie bij bereiding van de pizza deegbollen???
Ik begon met een temperatuur van 240c, maar heb deze na pizza 1 verhoogd naar ongeveer 290/300c.
Hoewel alle 4 de pizza’s redelijk op de schep gingen, die ik overigens van mijn vriendelijke kamadobuurman had geleend, op de steen en eruit hadden ze toch een andere vorm gekregen
. Ik mis duidelijk een pizzatouch!
Mijn beide engeltjes klaagden over teveel gebruik van bloem die in hun mond zat tijdens het eten. Deze kwam voornamelijk van de onderkant af. De pizzaschep hadden we dan ook goed van bloem voorzien, anders glijd ie niet van de schep, toch?
Tips & tricks zijn zeer welkom!!!
En mijn grote engel en tevens haar dag? Die keek mij verliefd aan met haar veel teveel belegde, zelfgemaakte pizza
!
Het
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Nou......beter niet als het je eerste keer is!
Bij BeefExclusief enige dagen geleden de kant en klare pizza deegbollen gekocht. Gisteren uit het vriesvak gehaald en in de koelkast gedaan. Vanmiddag ruim een uur ervoor uit de koelkast en onder een theedoek laten rijzen. De bollen rezen ipv omhoog vooral in de breedte! Wellicht toch veel te koud en te kort vooraf eruit gehaald?
Toen geprobeerd ronde pizza’s te maken. Alle 4 de exemplaren hadden in de voorbereiding een redelijke ronde vorm! Maar toen kwam het: hoe krijg ik die zo mooi via schep op hete steen?
Btw: hoeveel bloem gebruiken jullie bij bereiding van de pizza deegbollen???
Ik begon met een temperatuur van 240c, maar heb deze na pizza 1 verhoogd naar ongeveer 290/300c.
Hoewel alle 4 de pizza’s redelijk op de schep gingen, die ik overigens van mijn vriendelijke kamadobuurman had geleend, op de steen en eruit hadden ze toch een andere vorm gekregen

Mijn beide engeltjes klaagden over teveel gebruik van bloem die in hun mond zat tijdens het eten. Deze kwam voornamelijk van de onderkant af. De pizzaschep hadden we dan ook goed van bloem voorzien, anders glijd ie niet van de schep, toch?
Tips & tricks zijn zeer welkom!!!
En mijn grote engel en tevens haar dag? Die keek mij verliefd aan met haar veel teveel belegde, zelfgemaakte pizza


Het
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk