8 procureurs? dat is goed nieuws. Na twee dagen werken op halve kracht (gisteren druk met andere dingen en vandaag lekker katerig) is hij bijna af. Wat een leuk klusje is dit zeg, de plinten zijn na 4 jaar hier wonen nog niet gelegd maar dit is zo gepiept.
Afijn, hieronder het fotoverslag:
Het begin, de barelgrill zoals Heinz hem aan ons cadeau heeft gedaan waarvoor nog 100x dank! :
Vervolgens ben ik een beetje gaan shoppen voor de nodige onderdelen, dit is er voor gebruikt:
En ja hoor, ik ben nog niet begonnen of het gaat al mis. In een poging mijn gereedschap uit een te kleine schuur met teveel cateringzooi tot aan het plafond te pakken haal ik meteen mijn hand open.
Maargoed, beetje zout er op en door . Eerst maar eens begonnen met de houtskoolmand. Ik was rondjes aan het rijden op zoek naar een kleine gril of goedkope bbq voor het onderrooster. Die is in februari dus nergens te krijgen. Toen zag ik bij de makro ineens twee pizzapannen liggen, dat moet natuurlijk ook prima werken
Paar gaatjes er in voor de zuurstof en as doorvoer.
En een tweede er onder voor de aslade:
Beetje strekstaal er tegenaan gewurmd:
Netjes afgewerkt aan de onderkant:
Beetje bijknippen voor de juiste hoogte en handvatten, knippen was een rotwerk maar sja, ik had hier geen slijper of iets anders liggen:
En we hebben een houtskoolmand:
En die past er prima in:
Na deelproject 1 af te hebben een klein culinair winters intermezzo in de juiste sfeer:
Vervolgens verder gegaan met de luchtbuizen. Dit was nog een aardig gepriegel om het allemaal juist af te tekenen en uit te lijnen. De grepen die ik nu heb gebruikt om de buizen vast te zetten ga ik wellicht nog eens vervangen, werkt nu wel maar ze zijn niet al te stevig. Bij het aandraaien heb ik er door de spanning op de buis al twee laten breken. Maar hier de buizen:
En hier zitten ze er tegenaan:
De bouten waar de buizen mee vastzitten zijn tevens de bouten waar de roosters op liggen, dat was wel zo handig. Nou hier is dan het eindresultaat, I present de Heinz Pork Packer!
Hij is wel cool geworden, met een beetje mazzel bleek achteraf dat ik hem nog steeds kan gebruiken zoals Heinz bedacht had, hier is hij als gril:
Je ziet onder de gril een bak voor de houtskool:
Als we die er uit halen kan ik de roosters (die anders onder de bak liggen) naar boven halen en hem als UDS gebruiken:
De luchttoever is te regelen via de twee buizen:
En via een luchtschuif die achter het logo verstopt zit:
en met een klein haakje is te bedienen:
En het grappige is dat er zelfs een hoes bij zit:
Hij is nog niet helemaal af, er moet nog een gat in het deksel voor de schoorsteen, al denk ik aan een gewone draaischijf omdat anders de hoes niet meer gaat passen. Verder gaat er nog een thermometer op komen en ik denk dat bbqguru een bestelling van mij kan verwachten. De luchtbuizen wil ik nog vastlassen aan de binnenzijde zodat er geen valse lucht rond de buis naar binnen wordt gezogen. Verder is hij wel redelijk werkklaar. De volgende meating gaat deze zeker achter in de auto
Ik ben er erg blij mee, eindelijk een unit waar we flinke hoeveelheiden PP in kunnen maken, dan redden we het ook eens een keer op een evenement zonder de eitjes van Jeroen
En voor de twijfelaars over een UDS: gewoon doen! Als je in de zomer genoeg 2e hand spullen van marktplaats kunt plukken is het niet zo duur. Ik moest door gebrek aan aanbod eea nieuw kopen maar dat is het mij wel waard.