Beef en Steak

Minion methode temperatuur controle

 

Cédric12345

Tondelzoeker
Berichten
20
Hallo,
Ik wil de minion methode leren op mijn kettle weber bbq. Nu is het mij echter niet helemaal duidelijk hoeveel briketten te gebruiken. Natuurlijk weet ik dat dit afhankelijk is van het soort/merk van briketten.
Maar klopt volgende stelling?
Het aantal koude briketten maakt niet uit, zolang je de temperatuur onder controle houdt met de ventilatie.
Maar ik las ergens dat de hoeveelheid briketten op elkaar gestapeld hier wel van belang zijn. Hoeveel briketten stapelen jullie op elkaar voor een sessie van 4u en temperatuur 140°C?
Dus alle tips en tricks voor de temperatuur controle bij de minion methode zijn welkom.

Bedankt.
Cédric
 
In één van filmpjes van Noskos wordt e.e.a. nog eens uitgelegd.
Volgens mij zit daar alle info in.
 
Ik gebruikte altijd 7 voor 110. Denk dat 10 tot 12 voor 140 geschikt zou moeten zijn.

Het aantal koude maakt niet uit. Liever te veel natuurlijk. Na de sessie gewoon de niet ontbrande kolen opzij leggen.

Verstuurd vanaf mijn SM-S911B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan