Ola,
Nou heb ik inmiddels wat ervaring op gedaan met mijn kamado (met succes!
) en zou graag pizza willen proberen.
Uiteraard is daar een pizzasteen voor nodig dus daar ben ik nu naar aan het kijken. Ik heb een 16 inch kamado en de binnendiameter van de vuurring is zo'n 28 tot 28,5cm.
Mijn platesetter setup is zoals op de foto's waarbij de deflector 26cm is. Nou heb ik het liefst de pizzasteen zo groot mogelijk waarbij ik me afvraag of het kwaad kan als de pizzasteen groter is dan de vuurring zodat hij precies tussen die 3 opstaande "pootjes" van de platesetter ligt, eventueel met het rooster er nog tussen om de kier wat ruimer te houden. Of wordt de vrije ruimte voor hitte circulatie dan te klein?
Nou heb ik inmiddels wat ervaring op gedaan met mijn kamado (met succes!

Uiteraard is daar een pizzasteen voor nodig dus daar ben ik nu naar aan het kijken. Ik heb een 16 inch kamado en de binnendiameter van de vuurring is zo'n 28 tot 28,5cm.
Mijn platesetter setup is zoals op de foto's waarbij de deflector 26cm is. Nou heb ik het liefst de pizzasteen zo groot mogelijk waarbij ik me afvraag of het kwaad kan als de pizzasteen groter is dan de vuurring zodat hij precies tussen die 3 opstaande "pootjes" van de platesetter ligt, eventueel met het rooster er nog tussen om de kier wat ruimer te houden. Of wordt de vrije ruimte voor hitte circulatie dan te klein?