Beef en Steak

Mini taartjes met Poire Belle Helène

 
 
 
 
 
 

mrooding

Administrator
Forumleiding
Berichten
1.176
Wendy kwam afgelopen week thuis met een kist vol appels en peren. Een cadeautje van een ex-collega met een aantal fruitbomen. Super lief! De eerste gedachte die door mijn hoofd ging was: er moet taart gemaakt worden :ROFLMAO:

Door de drukte de afgelopen weken had ik het onderwerp van de fotowedstrijd nog helemaal niet meegekregen. Dankzij een foto van Frits werd het mij duidelijk dat het onderwerp desserts is. Komt dat even goed uit!

Het is al een tijd geleden dat ik mini taartjes gemaakt had en daar had ik wel weer eens zin in!

Het begint met het deegje. Koude boter mengen met bloem, amandelmeel, poedersuiker en een puntje zout tot een kruimelig deeg
PXL_20240912_161253379.jpg


Daarna 1 geklutst ei er bij en opbollen tot een mooi deegje. Deze mag vervolgens minimaal een uur de koelkast in.
PXL_20240912_170628123.jpg


Vervolgens begon ik aan de stoofperen: 8 peren, 200ml zoete witte wijn, 500ml water, een kaneelstokje en 4 kardemonpeultjes. Dit mag een half uurtje zacht pruttelen. Let op dat de peertjes niet volledig tot moes gekookt worden.
PXL_20240913_155101370.jpg


Daarna heb ik de amandel vanille vulling gemaakt. Ik had helaas geen verse vanille. Als je die wel hebt heeft dat zeker de voorkeur. Voor de vulling heb ik eerst 50g amandelmeel geroosterd.
PXL_20240913_160845795.jpg


Begin met het opkloppen van 50g boter (kamertemp). Vervolgens voeg je geroosterd amandelmeel, 50g poedersuiker, vanille, 5g maizena en 1 ei toe. Even opkloppen en klaar is kees
PXL_20240913_173237087.jpg


Dan volgt de leukste (of niet) stap van allemaal: het fonceren. Dit blijft een lastig klusje wat ik nog niet helemaal lekker onder de knie heb. Volgens de instructies zou een ring van 8-9cm groot genoeg moeten zijn maar met de ring van 9.5cm die ik gebruik heb ik het gevoel dat ik altijd iets te kort kom bij de randen. Volgende keer nog een iets grotere ring proberen dus!
PXL_20240913_170922874.jpg


Eenmaal gefonceerd en gevuld kunnen de taartjes nog even terug de koelkast in.
PXL_20240913_173546514.jpg


De BBQ mocht eindelijk aan en voorverwarmen tot 160-170 graden. Ik was een beetje bang dat het bakken op het rooster de taartjes zou laten plakken. Voor de zekerheid heb ik dus een vel bakpapier gebruikt. Op hoop van zegen dat die geen vlam vat :ROFLMAO:
PXL_20240914_090408003.jpg


Na een 40 minuten vond ik de taartjes nog steeds wel erg bleekjes. Ik wilde ze echter niet nog heel lang in de BBQ laten staan. Dan maar de temp iets verhogen
PXL_20240914_094504398.jpg

PXL_20240914_102625821.jpg


Dan nu de decoratie! Allereerst heb ik de bovenkant van de peren afgesneden en 4 van de 8 peren gepureerd. Daarna heb ik 200g monchou opgeklopt met 2 eetlepels poedersuiker.
PXL_20240914_103705061.jpg


Daarbij mengde ik de perenpuree om vervolgens even wat op te stijven in de koelkast.
PXL_20240914_103826383.MP.jpg


Een dun laagje van het peren/monchou mengsel, een peertje er op en afmaken met wat chocolade. Jammer genoeg heb ik het werken met chocolade nog niet lekker onder de knie en kreeg ik geen mooie slierten gesmolten chocolade.

Het resultaat is estetisch niet helemaal geworden wat ik in mijn hoofd had maar dat heb ik wel vaker met patisserie 😅 Oefenen, oefenen, oefenen en dan wordt het ooit nog eens wat. Gelukkig was de smaak wel erg te peren pruimen!
IMG_0829.jpg


Ook erg leuk om samen met je kinderen te doen. Je kan er hele mooie minions van maken 😆
IMG_0834.jpg
 
Laatst bewerkt:
Esthetisch niet wat je in gedachten had? Ik vind ze prachtig! De minions al helemaal. 🤣
 
Ik vind ze er perfect uitzien!

Vooral die laatste, daar maak je hier thuis ook helemaal de blits mee.
 
Fantastisch Marc, prachtige beelden en super leuk geschreven!
 
Terug
Bovenaan Onderaan