Dusssss.... Zoals in mijn voorstelpost aangegeven heb ik een klein jaar geleden een WCK (weber compact kettle??) 47 gekregen. Ik wilde heel graag een weber en deze was blijkbaar in de aanbieding bij de tuinhandel. Supermooi, ik was helemaal blij en hij stond zelfs op wielen, niet meer hurken en stokjes draaien!!
Het idee van deze Q is het volgende. Ik heb hem, ben er blij mee en het is de basis Weber (naast een smokey Joe) hij is vrij uitgekleed maar ik wil hem maximaal laten draaien. Ik ga de uitdaging en en wil bewijzen dat je prima mooi spul hier kan bereiden, mits je een beetje wil modden
Inmiddels heel wat "runs" verder en het modden is begonnen. Overigens speciaal voor mijn verjaardag een Dremel gekregen dus de fun kan beginnen.
Na de eerste runs was mijn ergernis het volgende:
- Ik kan niet de temperatuur van mijn cook regelen zonder mijn handen te branden aan de luchttoevoer beneden
MOD: Hendel te maken voor bediening van luchttoevoer (M10 bout door de lip van de regelaar) Kosten 4 euro
- Door de geringe inhoud is de hele pit vaak te warm, indirecte warmte is lastige te krijgen
MOD: Van dik RVS een firewall gemaakt die tussen kolen en het te koken product gaat. De warmte kan alleen omhoog en indirect naar de "koude" zone. Volgens mij is de "smokenator" ofzo van hetzelfde idee. Ik heb geen zin geld ervoor te betalen.
- De deksel is wat laag (compact staat ergens voor) dus mijn BBC kan er net niet goed in als het een grote jongen is (meer dan kilo) en ik wil een spit kunnen plaatsen.
MOD: ik ga een hoogglas RVS ring walsen die mooi tussen de zwarte delen past en meteen een mogelijkheid maken voor een 230V spit (input welkom)
- Deksel zat op het draadje van mijn digitale thermometer
MOD: Gaten (2) voor pit en meat probe in de onderzijde zodat het deksel wel open kan zonder vloeken. Er gaat dan een gedeelte uit het rooster zodat ook die niet op de kabel drukt en verwijdert kan worden.
- Het as komt bij de onderburen(nog geen klachten maar voorkomen is beter dan genezen), metalen steelpan te bevestigen aan onderzijde nu nog even los. (2 euro Action)
- Geen makkelijke manier om kolen toe voegen in een slow cook de ruimte voor kolen is immer beperkt op onderrooster
MOD: Geen idee, iemand ervaring hiermee? Ik denk zelf aan een nieuw bovenrooster met een deurtje of mijn huidige rooster modden?
En op termijn: een PID controler icm met de tussenring (heb al een RX700 en koppelstukken ,liggen)
Morgen met foto's! die ga ik verkleinen en uploaden.
Wel even een disclaimer: ik zie het puur als een voorwerp dat opnieuw gekocht KAN worden mts er iets misgaat en het hele proces is ter leering voor mezelf en proof of concept. Ik zou niet snel een BGE ofzo gaan Dremelen.
Het idee van deze Q is het volgende. Ik heb hem, ben er blij mee en het is de basis Weber (naast een smokey Joe) hij is vrij uitgekleed maar ik wil hem maximaal laten draaien. Ik ga de uitdaging en en wil bewijzen dat je prima mooi spul hier kan bereiden, mits je een beetje wil modden

Inmiddels heel wat "runs" verder en het modden is begonnen. Overigens speciaal voor mijn verjaardag een Dremel gekregen dus de fun kan beginnen.
Na de eerste runs was mijn ergernis het volgende:
- Ik kan niet de temperatuur van mijn cook regelen zonder mijn handen te branden aan de luchttoevoer beneden
MOD: Hendel te maken voor bediening van luchttoevoer (M10 bout door de lip van de regelaar) Kosten 4 euro
- Door de geringe inhoud is de hele pit vaak te warm, indirecte warmte is lastige te krijgen
MOD: Van dik RVS een firewall gemaakt die tussen kolen en het te koken product gaat. De warmte kan alleen omhoog en indirect naar de "koude" zone. Volgens mij is de "smokenator" ofzo van hetzelfde idee. Ik heb geen zin geld ervoor te betalen.
- De deksel is wat laag (compact staat ergens voor) dus mijn BBC kan er net niet goed in als het een grote jongen is (meer dan kilo) en ik wil een spit kunnen plaatsen.
MOD: ik ga een hoogglas RVS ring walsen die mooi tussen de zwarte delen past en meteen een mogelijkheid maken voor een 230V spit (input welkom)
- Deksel zat op het draadje van mijn digitale thermometer
MOD: Gaten (2) voor pit en meat probe in de onderzijde zodat het deksel wel open kan zonder vloeken. Er gaat dan een gedeelte uit het rooster zodat ook die niet op de kabel drukt en verwijdert kan worden.
- Het as komt bij de onderburen(nog geen klachten maar voorkomen is beter dan genezen), metalen steelpan te bevestigen aan onderzijde nu nog even los. (2 euro Action)
- Geen makkelijke manier om kolen toe voegen in een slow cook de ruimte voor kolen is immer beperkt op onderrooster
MOD: Geen idee, iemand ervaring hiermee? Ik denk zelf aan een nieuw bovenrooster met een deurtje of mijn huidige rooster modden?
En op termijn: een PID controler icm met de tussenring (heb al een RX700 en koppelstukken ,liggen)
Morgen met foto's! die ga ik verkleinen en uploaden.
Wel even een disclaimer: ik zie het puur als een voorwerp dat opnieuw gekocht KAN worden mts er iets misgaat en het hele proces is ter leering voor mezelf en proof of concept. Ik zou niet snel een BGE ofzo gaan Dremelen.