BasBQ
Beef en Steak

Mijn goeie ouwe outdoorchef is ineens heel oud geworden

TomS

Sprokkelaar
Berichten
33
Afgelopen weekend nog een pulled pork gemaakt op mijn oude outdoorchef 480 van een jaar of 13. Die gebruik ik meestal voor low en slow omdat hij heel weinig kolen nodig heeft en super stabiel op temp blijft. Kwam er net echter achter tijdens het schoonmaken dat hij er wel heel slecht uit is gaan zien! Met name aan een zijde vol met craquelé en roest plekken aan de buitenkant 😒. Vraag me toch af hoe dat kan. Een plekje zonder emaille gaat uiteraard roesten, ook buiten onder een hoes en afdak blijkt, maar die craquelé kan ik niet verklaren. Het einde is in zicht denk ik…
CB8F823F-ADC2-43C1-BBAD-03F8A3588F6A.jpeg
5DBCF569-9987-4262-99CD-9E086A5C8456.jpeg
 
Ik zou zeggen, blijven gebruiken zolang hij het doet. Bij oldtimer auto's noemen ze tegenwoordig zoiets een mooie patina, zien dat hij geleefd heeft.
 
Je 🐷 zal er vast niet minder om smaken, gewoon lekker blijven gebruiken! 👍🏻🤗
 
...en heel langzaam wennen aan het voouitzicht van een nieuwe aankoop?
 
Een oldtimer met patina is wel een mooie insteek. Als de stukken emaille er af gaan vallen en de gaten erin zitten is het een goed moment om iets nieuws te kopen. Ik begin vast met oriënteren 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan