Beef en Steak

mijn eerste Pulled Pork

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Leo
  • Startdatum Startdatum
Ik heb volgende week weer een pompoenenfeest waar ik voor uitgenodigd ben met m'n vreterij...
 
22:00 uur 13 graden om 113 graden
23:00 uur 39 graden om 120 graden
00:00 uur 54 graden om 105 graden
 
Kobold zei:
Ik heb volgende week weer een pompoenenfeest waar ik voor uitgenodigd ben met m'n vreterij...

dan ben je er weer aardig druk mee
 
22:00 uur 13 graden om 113 graden
23:00 uur 39 graden om 120 graden
00:00 uur 54 graden om 105 graden
01:00 uur 62 graden om 89 graden ( briketten bijgevuld)
 
Ik weet zeker dat het gaat lukken en dat het lekker is ,maar ik heb nooit slaap tijdens het maken van PP want dat doe ik op de dag.
 
22:00 uur 13 graden om 113 graden
23:00 uur 39 graden om 120 graden
00:00 uur 54 graden om 105 graden
01:00 uur 62 graden om 89 graden ( briketten bijgevuld)
02:00 uur 65 graden om 121 graden
03:00 uur 67 graden om 119 graden
04:00 uur 76 graden om 105 graden
05:00 uur (niet gekeken, heb de wekker niet gehoord)
06:00 uur 73 graden om 84 graden ( alle hens aan dek, moet bij gaan vullen)
07:00 uur 69 graden om 116 graden
08:00 uur 75 graden om 123 graden
09:00 uur 84 graden om 115 graden
10:10 uur 89 graden om 110 graden
 
moest om 1 uur vannacht al voor de eerste keer briketten bijvullen, had verwacht dat ze langer zouden blijven branden, maar wie ben ik.

IMG00424-20110924-0111.jpg


temp behoorlijk gezakt.

ziet er al wel goed uit, wordt een lange nacht.

IMG00423-20110924-0056.jpg


om 4 uur vannacht begon de temperatuur al wel weer wat te zakken, nog niets mee gedaan.
om 5 uur heb ik de wekker niet meer gehoord, en lag dus heerlijk te pitten.
om 6 uur alle hens aan dek, de temperatuur was veel te laag en ik had bijna geen vuur meer in de bbq, dus koude briketten onderin en een nieuwe starter aangestoken voor erop te kunnen leggen (buren zijn zo blij met mij

IMG00425-20110924-0111.jpg


om 10:10 was de pp klaar en gaf de termometer 89 graden aan

IMG00427-20110924-1018.jpg


hier het resultaat

IMG00426-20110924-0618.jpg


IMG00428-20110924-1023.jpg


nu ligt ie ingepakt in aluminiumfolie te rusten.

straks meer, bedankt voor het kijken
 
Ik ben benieuwd! Inderdaad niet zo'n donkere bark. Heb je eigenlijk nog rookhout toegevoegd?!?
 
noskos zei:
Ik ben benieuwd! Inderdaad niet zo'n donkere bark. Heb je eigenlijk nog rookhout toegevoegd?!?

was ik wel van plan, maar ben dat door alle "spanning" helemaal vergeten  :)
 
Dat is een goede reden om het gouw weer te maken. :D :D
 
Mike v R zei:
Dat is een goede reden om het gouw weer te maken. :D :D

heb er nog 4 in de vriezer liggen  ;D
 
Ik zie dat je snel klaar was Leo, is ie lekker? Wat voor briketten heb je gebruikt? Ik gebruikte Bonfire kokosbriketten en heb met de eerste lading 16 uur gedaan, en toen voor de zekerheid bijgevuld, niet omdat het nodig was. Jij moest vrij snel weer dacht ik te lezen. Eet smakelijk voor straks! :D
 
Ziet er nu al lekker uit, laat je straks ook nog foto's zien van (na) het pullen?

Toch vreemd dat je al zo snel moest bijvullen. Ik gooi m'n halve rooster  zo vol mogelijk met koude briketten en dan zo'n 15 brandende erop, dat is genoeg voor de hele nacht.

Jammer dat je geen rookhout gebruikt hebt, maar nu heb je wel een goede reden om het zo snel mogelijk weer een keer te doen.  ;)
 
hier dan de foto van na het  pullen

IMG00429-20110924-1344.jpg


bedankt voor het kijken
 
Martijn zei:
Ik zie dat je snel klaar was Leo, is ie lekker? Wat voor briketten heb je gebruikt? Ik gebruikte Bonfire kokosbriketten en heb met de eerste lading 16 uur gedaan, en toen voor de zekerheid bijgevuld, niet omdat het nodig was. Jij moest vrij snel weer dacht ik te lezen. Eet smakelijk voor straks! :D

ik heb ecobrasa briketten gebruikt, maar misschien was ik ook wel te zuinig geweest met de hoeveelheid koude briketten onderin de bbq

Nosmo zei:
Ziet er nu al lekker uit, laat je straks ook nog foto's zien van (na) het pullen?

Toch vreemd dat je al zo snel moest bijvullen. Ik gooi m'n halve rooster  zo vol mogelijk met koude briketten en dan zo'n 15 brandende erop, dat is genoeg voor de hele nacht.

Jammer dat je geen rookhout gebruikt hebt, maar nu heb je wel een goede reden om het zo snel mogelijk weer een keer te doen.  ;)

misschien dat daar ook wel mijn fout ligt Nosmo, ik denk gewoon dat ik te weinig kouden briketeen erop had liggen, en dan is het sneller op he, en moet je aan de bak midden in de nacht, dat ik dat rookhout vergeten ben baal ik zelf ook wel een beetje van, geeft altijd een extra lekkere smaak aan je vlees, maar zal dat de volgende keer zeker niet meer vergeten
 
Nou, ondanks je kleine stressmomenten èn geen rookhout, zal ik niet op zo'n broodje spugen hoor, goed gedaan!
 
Dat ziet er heerlijk uit Leo, ben blij dat ik vanavond ook een broodje PP eet!
 
Terug
Bovenaan Onderaan