- Berichten
 - 93
 
Zaterdag zou ik een groot deel van de dag in de tuin aan het werk zijn en zondag kregen we eters. Ideale omstandigheden om mijn eerste Pulled Pork te maken. Voor de zekerheid de kleinste procureur bij de groothandel gehaald. Planmatig had ik de uitdaging dat ik zaterdag van 15:00 tot 20:00 niet thuis zou zijn.
Gebruikte recepten: Wedstrijd Pulled Pork van Noskos en Nosmo's Secret Rib Rub
Op vrijdagavond de procureur ge?njecteerd, gerubd en ingepakt.
		
		
	
	
		
	
		
	
		
	
Zaterdagochtend 7:30. Frisse start van een stralende, onbewolkte dag.
		
	
8:30 De Bastard is op temperatuur en alles is nog schoon. Ik gebruik voor het eerst mijn gemodificeerde rooster zie
		
	
Om 13:00 de glaze aangebracht, zodat deze 2 uur kon drogen voordat ik moest vertrekken. Kerntemperatuur was toen pas 68oC.
		
	
Tijdens deze 2 uur was de zon zover gedraaid dat deze de Bastard bescheen. Toen ik daar achter kwam was de temperatuur inmiddels opgelopen van 120oC naar 140oC !
Om 15:00 het vlees strak ingepakt en weer terug gelegd. Luchttoevoer verder afgeknepen in de hoop dat deze iets onder de 100oC uit zou komen omdat ik er 5 uur lang niet zou zijn.
Iets na 20:00 thuis gekomen en meteen gecheckt. Kerntemperatuur was 96oC en prikken voelde aan als gesmolten boter. Kwartiertje laten uitwasemen.
		
	
Vervolgens een uur laten rusten en daarna uit elkaar geplukt. Ik had wat meer rookkring verwacht, dus volgende keer het rookhout tussendoor bijvullen
		
	
		
	
Op zondag een deel in de magnetron opgewarmd en de broodjes even op de grillplaat opgewarmd. Smaakte prima
		
	
Kom maar op met die sticker
	
		
			
		
		
	
				
			Gebruikte recepten: Wedstrijd Pulled Pork van Noskos en Nosmo's Secret Rib Rub
Op vrijdagavond de procureur ge?njecteerd, gerubd en ingepakt.
	
	
	Zaterdagochtend 7:30. Frisse start van een stralende, onbewolkte dag.
	8:30 De Bastard is op temperatuur en alles is nog schoon. Ik gebruik voor het eerst mijn gemodificeerde rooster zie
	Om 13:00 de glaze aangebracht, zodat deze 2 uur kon drogen voordat ik moest vertrekken. Kerntemperatuur was toen pas 68oC.
	Tijdens deze 2 uur was de zon zover gedraaid dat deze de Bastard bescheen. Toen ik daar achter kwam was de temperatuur inmiddels opgelopen van 120oC naar 140oC !
Om 15:00 het vlees strak ingepakt en weer terug gelegd. Luchttoevoer verder afgeknepen in de hoop dat deze iets onder de 100oC uit zou komen omdat ik er 5 uur lang niet zou zijn.
Iets na 20:00 thuis gekomen en meteen gecheckt. Kerntemperatuur was 96oC en prikken voelde aan als gesmolten boter. Kwartiertje laten uitwasemen.
	Vervolgens een uur laten rusten en daarna uit elkaar geplukt. Ik had wat meer rookkring verwacht, dus volgende keer het rookhout tussendoor bijvullen
	
	Op zondag een deel in de magnetron opgewarmd en de broodjes even op de grillplaat opgewarmd. Smaakte prima
	Kom maar op met die sticker
	
			
			
