BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Porchetta

Bartus Bonfire

Kooltjesharker
Berichten
100
Dit weekend mijn eerste Porchetta gemaakt in de Kamado.

Bij de slager een mooi stuk buikspek gescoord. Alles klaargezet en bouwen maar.

Meater erin en de Kamado op 120° ingesteld.
Na zo'n twee uur een kerntemp van 60° en laten rusten ongeveer een uurtje.

Na het rusten de Kamado opgestookt en de Porchetta van een krokant korstje voorzien.

Helaas ben ik (alweer) zo stom geweest een foto te maken van het eindresultaat.
Maar het was heerlijk ongelooflijk sappig vlees en een mooie krackling.
93c71bde8e0530334ffd19c6ad0c1f03.jpg
fc9269ebe851837a486f420dd05ce94f.jpg
8393d6b2c0abb23cd09ec583aa478eba.jpg
1a28f855fcb8cb1122915163ff2770ba.jpg
15f8dc35bbc388cf3add8c2b274a96cc.jpg
029b5aeb607dc4e3a18ac1923b4f90e9.jpg
096f00e30fad1971399b6a8e024ee575.jpg
39ce58dbaa88d2c2a25cd396749a30a4.jpg
e745e19cafa080f47c51299f87e739c0.jpg


Verstuurd vanaf mijn CPH2449 met Tapatalk
 
Ziet er goed uit.
Was het er één met zwoerd?
Heb je dat nog op een bepaalde manier behandeld om het extra knapperig te krijgen?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er heerlijk uit😋.
Zo te zien was dit zonder zwoerd , dit heb je wel nodig voor het crackling huidje.
 
Ziet er goed uit.
Was het er één met zwoerd?
Heb je dat nog op een bepaalde manier behandeld om het extra knapperig te krijgen?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
Was zonder zwoerd, maar na het rusten nod ff een goede klap erop geven maakt het wel lekker knapperig.

Verstuurd vanaf mijn CPH2449 met Tapatalk
 
Zonder zwoerd geen crackling.
Maar evengoed is porchetta hemels.
Lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan