BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste picanha "brisket"

 
 

Fardo NL

Stoker
Berichten
466
Vandaag begonnen met mijn eerste Brisket (van picanha). Ik weet dat ik een ander gedeelte van het rund moet hebben, maar mijn slager had het niet liggen. Dus daarom maar een Picanha (iets minder vet) dus goed in de gaten houden.

Ik zal straks nog wat meer updates posten
bfd4ea74b6ba8650c42e1902ed91df94.jpg
914d3b40daa7c9bba4b450812b935798.jpg
1b8215700343fce62084bfd00ce6ba81.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-S918B met Tapatalk
4e014c6bfce2947a5a0a56da60868b1e.jpg
8a99a8a0ff6891a693f8d90f6f8c3b8c.jpg
55a065bae36e54d2b2fa30917378699e.jpg
 
Laatst bewerkt:
Zou je zo'n mooie picanha dan niet liever klaarmaken als een picanha (nu het nog kan)?
Tri-tip als brisket is meer gebruikelijk vanwege meer vet naar ik meen.

Ik ben wel benieuwd hoe het er straks uitkomt te zien.
 
Je picanha lijkt toch wel wat vetadering te hebben nu ik het plaatje op een groot scherm bekijk.
Ik hoop dat het wat wordt, dat recept ziet er wel goed uit ook al geven de schrijvers zelf aan dat dit niet hun favoriete bereiding voor een pianha is.
Blijf het volgen, succes!
 
Ziet er zalig uit!
 
Mijn eerste indruk was "doodzonde", maar eerlijk het ziet er heerlijk uit. Ik ben benieuwd naar je ervaring en hoop dat het niet gortdroog os geworden.
 
Nu is het aan de judges te bepalen of ik een koe symbool krijg ;) die miste ik nog

Maar zag geen mogelijkheid om een brisket op een combinatie te maken..

Maar dat wordt wel een volgende challenge
 
Nu is het aan de judges te bepalen of ik een koe symbool krijg ;) die miste ik nog

Maar zag geen mogelijkheid om een brisket op een combinatie te maken..

Maar dat wordt wel een volgende challenge
Die ga je helaas niet krijgen. Alleen bij een whole packer en hiervan moet je dan de point als burnt ends bereiden.
 
Deze bereiding van een Picanha kon ik nog niet!

Het ziet er in ieder geval jummie uit! 😋
 
Nu is het aan de judges te bepalen of ik een koe symbool krijg ;) die miste ik nog

Maar zag geen mogelijkheid om een brisket op een combinatie te maken..

Maar dat wordt wel een volgende challenge
je gaat geen stickertje krijgen. Brisket maak je van borstlap, niet van picanha.

Overigens mooie test.
 
Het water loopt me in de mond. Ziet er fantastisch uit. 👍👍👍
 
Mooi experiment!

Ziet er erg lekker uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan