Beef en Steak

Mijn eerste low and slow

 

Peter345nl

Tondelzoeker
Berichten
13
Vandaag mijn eerste echte low and slow op de Master Touch. Spareribs volgens de 3-2-1 methode.
Een mandje kolen (Welkoop Marabu). Heb de temperatuur de hele sessie tussen de 107 en 124 graden kunnen houden.

Ze waren heerlijk, maar we vonden ze niet echt sappig. De diikke stukken vlees wel. Volgende keer maar eens met echte dikbevleesde ribben proberen.
e21a9b454d66a5ac6e9a50bc061f2bea.jpg

d0ebcf6f8c285dd34449c4b60adf431c.jpg

c67643019bae41f39c795a619fa6fdd0.jpg

53a64fe3744d869d00624a77545c5c3b.jpg

08d69caaf232b60d30fff87999bb24f4.jpg

2ef218064017f0742a1db19798e673c9.jpg

e70dd1c5ed93a0c18f72d5332edcfe46.jpg

87b53ac4886728e151e40d548f6abbf1.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ze zien er wel heel goed uit Peter!
Mooi resultaat met je alleskunner Master-Touch 👌 ;)
 
Zien er wel erg lekker uit! Heb je puur op ‘tijd’ gekookt, of ook op temperatuur en zachtheid (met prikker)?

Ook op zachtheid. Ik zat op 91 kern. Op de een of andere manier waren ze niet zo sappig als gehoopt.
Maar de smaak was top. En de dikke delen waren wel sappig.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Visueel niets mis mee.
Snel nog eens proberen.
Heb je echt 3-2-1 in uren gedaan?
Let op goed inpakken.
Als het in die fase lekt droge ze plaatselijk ook uit.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Visueel niets mis mee.
Snel nog eens proberen.
Heb je echt 3-2-1 in uren gedaan?
Let op goed inpakken.
Als het in die fase lekt droge ze plaatselijk ook uit.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk

Ik heb eigenlijk de manier gedaan met een beetje bite. 3-1-1. En de laatste 1 werd 1:20 vanwege prikken en temp. Misschien ben ik daar de fout in gegaan.
De pakketten waren gevuld met roomboter, agave siroop en lichtbruine basterdsuiker.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zulke toch minder dikke ribben hebben minderr tijd nodig.
1 a 1,5 uur eerste stap roken.
Dan inpakken en voelen na een uurtje of ze soepel zijn.
Drogen en afplakken nog een half uurtje misschien.
Na stap 2 zijn ze al gaar.
 
Zulke toch minder dikke ribben hebben minderr tijd nodig.
1 a 1,5 uur eerste stap roken.
Dan inpakken en voelen na een uurtje of ze soepel zijn.
Drogen en afplakken nog een half uurtje misschien.
Na stap 2 zijn ze al gaar.

Dus waarschijnlijk te lang gerookt en na inpakken nog te lang op de bbq gelaten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Als je een beetje een bite wilde is dat toch gelukt?
Wat @Ghost zegt bij dunnere ribben heb je doorgaans wat minder tijd nodig.
Zelf hou ik meestal de eerste stap wel ongeveer de 3 uur aan maar mijn ribben zijn doorgaans wel vrij dik.
Fase 2 vaak iets korter met even voelen hoever ze zijn.
Fase 3 is eigenlijk alleen maar het aandrogen van de lak. meestal max 30 minuten.
 
Als je een beetje een bite wilde is dat toch gelukt?
Wat @Ghost zegt bij dunnere ribben heb je doorgaans wat minder tijd nodig.
Zelf hou ik meestal de eerste stap wel ongeveer de 3 uur aan maar mijn ribben zijn doorgaans wel vrij dik.
Fase 2 vaak iets korter met even voelen hoever ze zijn.
Fase 3 is eigenlijk alleen maar het aandrogen van de lak. meestal max 30 minuten.

De bite was er zeker. Ik zal volgende keer de tijden voor en na inpakken wat inkorten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
De bite was er zeker. Ik zal volgende keer de tijden voor en na inpakken wat inkorten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Los daarvan: elke streng ribben is anders en smaken verschillen. Elke keer een goede reden om het nog eens te doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan