Beef en Steak

Mijn eerste keer bacon maken

 
 
 

Bartus Bonfire

Stoker
Berichten
369
Om mee te kunnen doen aan het bacon weekend een mooi stuk buikspek van iets meer dan 1500 gram aangeschaft bij de lokale slager.
IMG-20240813-WA0001.jpg

Ik heb gekozen voor de bereiding van NOSKOS, dus Colorozo zout en rietsuiker aangebracht volgens recept en ingepakt in een vacuumzak.
IMG-20240813-WA0003.jpg

Ik heb dit zaterdag 10 augustus gedaan, nu regelmatig masseren en keren en zondag verder met bereiden. :)
Wordt vervolgd.

IMG-20240813-WA0001.jpg
 
Vandaag de rest van mijn bevindingen.

Na een week in de koelkast en elke dag draaien en masseren het buikspek uit de verpakking gehaald, afgespoeld en droog gedept en terug in de koelkast om uit te drogen.
WhatsApp Image 2024-08-22 at 11.31.48_9c8f8cd8.jpg

WhatsApp Image 2024-08-22 at 11.31.48_8a838e20.jpg

Ik heb ervoor gekozen een rub aan te brengen voor extra smaak. Daarvoor heb ik een recept van Smokey Goodness gebruikt.
1724319944571.png

Het lijkt mij een mooie rub om te gebruiken. Zeker met de koffie en cacao wat nieuw is voor mij.
WhatsApp Image 2024-08-22 at 11.31.47_4a70513d.jpg

Het buikspek afgedekt om de rub in te laten trekken en daarna indirect op de Kamado op ongeveer 100 - 110°C met een blokje kersenhout, Meater ingesteld op 70°C.
WhatsApp Image 2024-08-22 at 11.31.47_30ca2d8b.jpg

Het past allemaal maar net. :ROFLMAO:
Na ongeveer 1.5 uur is dit het resultaat.
WhatsApp Image 2024-08-22 at 11.31.46_57d5a9fc.jpg

WhatsApp Image 2024-08-22 at 11.31.46_6cdbf2f1.jpg


WhatsApp Image 2024-08-22 at 11.31.45_306a2ac5.jpg

Alles goed ingepakt in folie en lekker laten rusten voor de rest van de ochtend.
WhatsApp Image 2024-08-22 at 11.31.43_1b134fee.jpg

Zie hier het resultaat.
WhatsApp Image 2024-08-22 at 11.31.41_414642f9.jpg

Ik ben zeer content met het resultaat. Het is lekker sappig vlees. De zoete rub voegd echt iets toe. Ik heb alles geportineerd, vacuum getrokken en in de diepvries/koeling gelegd.
Ik hoop dat ik met deze bijdrage een kans maak op het bacon weekend.

Groetjes :)
 
Dat ziet er prachtig uit!

Maar ben je voor baconweekend niet 2 weken te vroeg met bereiden?
 
Ja dat misschien wel maar ik had nu de tijd en de gelegenheid het allemaal te doen. :)
Volgende keer toch maar wat later plaatsen dan, haha.
Het gaat erom dat je IN het bacon weekend (iets met) spek maakt.
Ach, maak as. weekend lekker een BLT sandwich, of zoals @Sander72 destijds tegen mij zei: Broodje Speklap.
Gebruik dan wel lekker je eigen gemaakte bacon, dat zit je dubbel goed.
 
Ziet er uit om je vingers bij op te eten!

En dat dun leten sijden bij de slager vind ik een heel goed idee!

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Moink balls gemaakt met mijn eigen bacon, :D
WhatsApp Image 2024-09-11 at 08.14.04_371f2ec3.jpg

De bacon door de slager in dunne plakken laten snijden.
Het mooiste compliment gekregen van de slager, hij vond het zeer smakelijk en goed bereide bacon. 😊
WhatsApp Image 2024-09-11 at 08.14.04_947945b1.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan