- Berichten
- 1.649
In het 3e nummer van Fire&food stond een leuk recept voor een ZALM worst. Vandaag bij de Makro een zalmzijde gehaald en de buikflap afgesneden voor deze worst. De buikflap eerst 15 min in een pekelbad gelegd (1L 10% zoutoplossing), daarna goed droog gemaakt, wat tijm en peper erop en daarna strak opgerold in folie. Vervolgens 30 minuten in een waterbad van 55C gelegd. Daarna uit de folie gehaald en op middelmatig vuur afgegrild. Net zolang totdat je een mooi knapperig vel hebt.
De worst was heerlijk sappig met een mooi krokant velletje. Lekker met een klein beetje mosterd. Ik weet wat we met de kerst vooraf eten
Er was nog een stukje zalm over van de buik, die heb ik na het afdrogen meteen op z'n velkant gegrild. Dat was ook bijzonder lekker, heerlijk sappig. Volgende keer dat ik zalm vd plank doe, leg ik hem eerst in pekelbad en daarna insmeren met mosterd en basterd suiker.
De inspiratie
De zoutoplossing
De zalm mag nog 15 min zwemmen
Voorzien van tijm en peper
Strak opgerold in de folie
Even afgrillen voor een knapperig velletje
Heerlijke worst
Heerlijk met een klein beetje mosterd
De worst was heerlijk sappig met een mooi krokant velletje. Lekker met een klein beetje mosterd. Ik weet wat we met de kerst vooraf eten
Er was nog een stukje zalm over van de buik, die heb ik na het afdrogen meteen op z'n velkant gegrild. Dat was ook bijzonder lekker, heerlijk sappig. Volgende keer dat ik zalm vd plank doe, leg ik hem eerst in pekelbad en daarna insmeren met mosterd en basterd suiker.
De inspiratie
De zoutoplossing
De zalm mag nog 15 min zwemmen
Voorzien van tijm en peper
Strak opgerold in de folie
Even afgrillen voor een knapperig velletje
Heerlijke worst
Heerlijk met een klein beetje mosterd