- Berichten
- 529
Hoi BBQ genoten!
Gisteren zijn we thuisgekomen van een heerlijke vakantie Lanzarote, en met nog 2 vrije dagen op de planning kon ik natuurlijk nog wel wat leuks bedenken..
Vandaag stond als echte BBQ newbie mijn eerste "echte" BBQ creatie op de planning: Beer Can Chicken!
Ik heb hem gemaakt volgens dit recept van Noskos.
We begonnen natuurlijk met de ingrediënten (zie onderstaande foto).
De kip was een 100 dagen kip met Label Rouge, afkomstig van Makro.
Het biertje: Uiltje, FF lekker met je bek in het zonnetje. Ik weet dat het bier niet zo heel belangrijk is maar vond dit wel een leuke benaming aangezien dit kippetje op het punt stond om eens lekker bij te bruinen.
De kip volgens recept voorzien van de zelfgemaakte rub en toen na de verdwijntruc met het blik kon hij richting de BBQ.
Ik heb een 47 cm Weber Compact Kettle, waar hij net het plafondniet wel van raakte 
Als rookhout heb ik 1 chunk appel gebruikt, maar deze ging erop na de foto van de kip haha.
Om 17:00 uur ging hij op de BBQ, en na een kwartiertje was de temperatuur mooi stabiel rond 175 graden.
Hij kleurde vrij snel en dus na bijna een half uurtje heb ik de folie er al omheen gedaan om te voorkomen dat hij te zwart zou worden.. (zie foto hieronder)
Om 18:46 uur was hij volgens mijn thermometer klaar, en na enkele checks hier en daar akkoord bevonden.
Zie hier onder de foto's van het resultaat.
Er liggen niet verbrande briketten bij omdat ik halverwege twijfelde of ik het in één keer zou redden..
De kip was heerlijk, smaakte naar rook maar niet overdreven, en was mega sappig.
Zelfs het opperhoofd vond het heerlijk, terwijl ze eigenlijk helemaal niet zo'n kip liefhebber is

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn eerste creatie, en deel ik deze dus graag met jullie!
Gisteren zijn we thuisgekomen van een heerlijke vakantie Lanzarote, en met nog 2 vrije dagen op de planning kon ik natuurlijk nog wel wat leuks bedenken..
Vandaag stond als echte BBQ newbie mijn eerste "echte" BBQ creatie op de planning: Beer Can Chicken!
Ik heb hem gemaakt volgens dit recept van Noskos.
We begonnen natuurlijk met de ingrediënten (zie onderstaande foto).
De kip was een 100 dagen kip met Label Rouge, afkomstig van Makro.
Het biertje: Uiltje, FF lekker met je bek in het zonnetje. Ik weet dat het bier niet zo heel belangrijk is maar vond dit wel een leuke benaming aangezien dit kippetje op het punt stond om eens lekker bij te bruinen.
De kip volgens recept voorzien van de zelfgemaakte rub en toen na de verdwijntruc met het blik kon hij richting de BBQ.
Ik heb een 47 cm Weber Compact Kettle, waar hij net het plafond

Als rookhout heb ik 1 chunk appel gebruikt, maar deze ging erop na de foto van de kip haha.
Om 17:00 uur ging hij op de BBQ, en na een kwartiertje was de temperatuur mooi stabiel rond 175 graden.
Hij kleurde vrij snel en dus na bijna een half uurtje heb ik de folie er al omheen gedaan om te voorkomen dat hij te zwart zou worden.. (zie foto hieronder)
Om 18:46 uur was hij volgens mijn thermometer klaar, en na enkele checks hier en daar akkoord bevonden.
Zie hier onder de foto's van het resultaat.
Er liggen niet verbrande briketten bij omdat ik halverwege twijfelde of ik het in één keer zou redden..
De kip was heerlijk, smaakte naar rook maar niet overdreven, en was mega sappig.
Zelfs het opperhoofd vond het heerlijk, terwijl ze eigenlijk helemaal niet zo'n kip liefhebber is


Al met al ben ik zeer tevreden met mijn eerste creatie, en deel ik deze dus graag met jullie!

Laatst bewerkt: