BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste buikspek

 
 

Eas

Kooltjesharker
Berichten
223
Mijn eerste poging  om een lekker stukje buikspek te maken.
Gekruid met een mix van zout, peper, suiker en 5 spices.  Zwoerd kant met azijn en zout. De volgende dag op de bbq op 200 graden.













Ik moet zeggen dat het erg smakelijk was.
Alleen zou ik de zwoerd nog iets knapperiger willen hebben. 
Dus een reden om het nog een keer te doen  :D
 
Ziet er goed uit!
Heb je het zwoerd nog ingesneden voor het zouten(alleen de toplaag)? Dit zou kunnen werken voor een mooie crackling.
 
ziet er prachtig uit, had best wel willen proeven
 
Ceriel zei:
Ziet er goed uit!
Heb je het zwoerd nog ingesneden voor het zouten(alleen de toplaag)? Dit zou kunnen werken voor een mooie crackling.

Ik had hem niet ingesneden , ga dat wel de volgende keer doen.
Had hem wel geperforeerd
 
Te laat , is op :D
 
Ziet er goed uit hoor.
Eas zei:
Ceriel zei:
Ziet er goed uit!
Heb je het zwoerd nog ingesneden voor het zouten(alleen de toplaag)? Dit zou kunnen werken voor een mooie crackling.

Ik had hem niet ingesneden , ga dat wel de volgende keer doen.
Had hem wel geperforeerd
Mooi excuus om het nog eens te proberen, toch!
 
Goed gedaan toch en al doende leert men. Dat is het leuke van kokkerellen/grillen, je bent nooit klaar. En dat komt goed uit, je moet immers elke dag eten!
 
Ziet er goed uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan