BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste brisket

 
 
 

Gammetje

Kooltjesharker
Berichten
151
Het moest er toch een keer van komen. Lang gewacht om een brisket te maken. Bij B&S een mooi stukje vlees besteld en klaar gemaakt volgens het recept van Noskos.
Voor vanavond vrienden uitgenodigd om als proefkonijn te dienen. Brisket moest wel lukken dus....
Gelezen dat het een lastig stukje vlees is (kans op droog taai vlees), maar gelukkig niets van dit alles. Het is super gelukt.
Wij blij, vrienden blij.

Wat me wel opviel is dat het vlees nauwelijks een lang plateau heeft gehad. Bij 71 graden ingepakt en is een uurtje blijven hangen, maar schoot daarna snel door naar de 91. Ook voor de 71 graden geen plateau. Het stuk vlees was niet heel dik, dus wellicht lag het daaraan?

Is zeker voor herhaling vatbaar!

gy3upena.jpg

suzaryry.jpg

5y3u5uby.jpg

my9eha4e.jpg

 
Dat zier er ook weer zoooooo lekker uit!
 
Ik wil niet op het uitdelen van de onderscheidingen vooruit lopen, maar ik denk dat ik al wel kan zeggen....
Welkom bij de GROTE drie ;)
 
Goed gedaan! Die Koe heb ik ook nog steeds niet.... Wordt wel tijd denk ik....
 
Hmmm dat ziet er goed uit hoor, daar lust ik wel een stukje van  :D
 
Congrats!! :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan