- Berichten
- 1.936
Afgelopen zomer wilde ik al een brisket maken maar wegens wat klachten van de gezondheid ging dat niet door, nu gaat alles weer goed en ben ik voor de brisket gegaan.
Heb mijn wederhelft een brisket laten meenemen het was een flat met ik denk nog een klein stukje van de point eraan, mijn wederhelft heeft ook de brisket getrimd (op een of andere manier vertrouwt hij mij niet helemaal met een mes =)))
Heb een injectievloeistof gemaakt van rundvleesjus met uitjes en Madeira, daarna het vlees een Dalmatian rub gegeven.
Heb geen rookhout gebruikt omdat ik de brisket zo puur mogelijk wilde houden.
Had wel wat problemen om de Primo op temperatuur te houden, of 3 graden boven de 121 of 3 graden eronder maar uiteindelijk had ik hem op 121
De brisket eerst indirect 6 uur op de BBQ gegaard daarna de Texas crutch tot een kerntemp. van 95 graden, toen met een probe geprikt maar hij gaf nog te veel weerstand. Uiteindelijk was de kerntemperatuur 98 graden en heb hem toen van de BBQ gehaald en een uur warm laten rusten alvorens aan te snijden.
De brisket was heerlijk, mals en smaakvol.
Heb mijn wederhelft een brisket laten meenemen het was een flat met ik denk nog een klein stukje van de point eraan, mijn wederhelft heeft ook de brisket getrimd (op een of andere manier vertrouwt hij mij niet helemaal met een mes =)))
Heb een injectievloeistof gemaakt van rundvleesjus met uitjes en Madeira, daarna het vlees een Dalmatian rub gegeven.
Heb geen rookhout gebruikt omdat ik de brisket zo puur mogelijk wilde houden.
Had wel wat problemen om de Primo op temperatuur te houden, of 3 graden boven de 121 of 3 graden eronder maar uiteindelijk had ik hem op 121
De brisket eerst indirect 6 uur op de BBQ gegaard daarna de Texas crutch tot een kerntemp. van 95 graden, toen met een probe geprikt maar hij gaf nog te veel weerstand. Uiteindelijk was de kerntemperatuur 98 graden en heb hem toen van de BBQ gehaald en een uur warm laten rusten alvorens aan te snijden.
De brisket was heerlijk, mals en smaakvol.