Na wat rondkijken heb ik besloten een keer brisket te maken.
Bij aalvink heb ik een brisket besteld en die kwam zaterdag binnen.
Helaas ben ik vergeten een rauwe foto te maken.
Zondag de wekker vroeg gezet en de bbq aangezet.
Na een aantal uur zag de brisket er zo uit:
Daarna kreeg ik wat problemen met de temperatuur en deze liep op tot 120-125 c
Ik kreeg deze met geen mogelijkheid stabiel op ongeveer 107 c
Na anderhalf uur werd het weer stabiel en kwam de kern op ongeveer 70 c
Toen heb ik deze ingepakt.
Na nog een aantal uren kwam de brisket op 91c en toen heb ik deze eruit gehaald en een uur laten rusten.
Helaas was de brisket van binnen droog en niet geweldig om te eten.
Nu (maandagmiddag) heb ik erg dunne plakjes ervan gesneden, deze gebakken, wat kaas eroverheen, een gebakken eitje erop en op een wit broodje.
Samen met de witte bbq saus van big bob toch best een smakelijk broodje, maar ik hoop dat ik de volgende keer de brisket iets malser en minder droog kan maken
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Bij aalvink heb ik een brisket besteld en die kwam zaterdag binnen.
Helaas ben ik vergeten een rauwe foto te maken.
Zondag de wekker vroeg gezet en de bbq aangezet.
Na een aantal uur zag de brisket er zo uit:

Daarna kreeg ik wat problemen met de temperatuur en deze liep op tot 120-125 c
Ik kreeg deze met geen mogelijkheid stabiel op ongeveer 107 c
Na anderhalf uur werd het weer stabiel en kwam de kern op ongeveer 70 c
Toen heb ik deze ingepakt.
Na nog een aantal uren kwam de brisket op 91c en toen heb ik deze eruit gehaald en een uur laten rusten.


Helaas was de brisket van binnen droog en niet geweldig om te eten.
Nu (maandagmiddag) heb ik erg dunne plakjes ervan gesneden, deze gebakken, wat kaas eroverheen, een gebakken eitje erop en op een wit broodje.
Samen met de witte bbq saus van big bob toch best een smakelijk broodje, maar ik hoop dat ik de volgende keer de brisket iets malser en minder droog kan maken

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk