BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste brisket

 
 
 
 

Edvdmm

Kooltjesharker
Berichten
144
Na wat rondkijken heb ik besloten een keer brisket te maken.
Bij aalvink heb ik een brisket besteld en die kwam zaterdag binnen.
Helaas ben ik vergeten een rauwe foto te maken.
Zondag de wekker vroeg gezet en de bbq aangezet.
Na een aantal uur zag de brisket er zo uit:
46a4e00cc562c7c8b818eb023829e0ed.jpg

Daarna kreeg ik wat problemen met de temperatuur en deze liep op tot 120-125 c
Ik kreeg deze met geen mogelijkheid stabiel op ongeveer 107 c
Na anderhalf uur werd het weer stabiel en kwam de kern op ongeveer 70 c
Toen heb ik deze ingepakt.
Na nog een aantal uren kwam de brisket op 91c en toen heb ik deze eruit gehaald en een uur laten rusten.
0dc02755e96b63b5a2213659e6a430d0.jpg
6b021eed069877001f748f5f02791136.jpg


Helaas was de brisket van binnen droog en niet geweldig om te eten.

Nu (maandagmiddag) heb ik erg dunne plakjes ervan gesneden, deze gebakken, wat kaas eroverheen, een gebakken eitje erop en op een wit broodje.
Samen met de witte bbq saus van big bob toch best een smakelijk broodje, maar ik hoop dat ik de volgende keer de brisket iets malser en minder droog kan maken
ca5234b8a808f965c08b27db19b4c937.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Goede reden om het nog eens te proberen ;)
 
Jammer dat we de rauwe Brisket niet hebben gezien  , mooi gemarmerd vlees , zal een goed resultaat geven,
Blijven proeven  , spelen met smaak en vuur  , mooie passie.
 
Had je de brisket ingespoten met bouillon of iets vooraf?
 
Gefeliciteerd met je koei.
Heb je niet te veel vet weggesneden bij het trimmen? :-/
 
Gefeliciteerd met de grote drie!

Helaas is het erg lastig om brisket van een Hollands koeiebeest mals en sappig te houden...
 
Ik heb misschien te veel vet weg gesneden, het vlees heb ik ge?njecteerd met bouillon volgens het recept van noskos op zijn blog.
 
Met alle tips en idee?n gaat het de volgende keer zeker beter. ;)
 
Brisket blijft gewoon het lastigste stuk vlees om te bereiden, ook als je het al een paar keer hebt gedaan. Hoe zwaar was je stuk, want qua vorm ziet het er een beetje afwijkend uit.
 
Hij was 3,5 kilo, een hele whole packer lijkt me wat veel voor mij alleen ;)
Volgens mij is deze door de slager op gewicht gesneden
 
Terug
Bovenaan Onderaan