- Berichten
- 21
Omdat ik een klein beetje van badges houd, en omdat ik hem gewoon eens moest maken... vandaag mijn eerste beercan chicken gemaakt!
Helemaal volgens recept van joeptoep, alleen was er negens citroengras te krijgen. Dat wil zeggen, Jumbo, AH, Plus en Hoogvliet hadden ze niet en ik was te lui op zondag om naar de groothandel te rijden. I.p.v. de citroengras zat er sap van een halve citroen in het blikje, en een halve citroen in stukken in de tok. Verder had ik ook 2 teentjes knoflook in t biertje geknepen:
Een rub maken ter voorbereiding:
Vervolgens de eerste keer mijn spit-ring gebruiken zonder spit
:
en even 't biertje opwarmen:
Toen het vel losgemaakt en flink wat olie en rub over de kip:
Toen de helft van het biertje laten verdwijnen en wat knoflook en citroensap erin gedaan. Dit laatste als vervanger van de niet te krijgen citroengras:
Wat olie, extra rub en zout erover en op de Q (met wat appelhout zoals @noskos ook deed):
Iets meer dan een een uurtje later wat patat erbij gebakken en genieten. (Helaas was niet alle vel crispy, maar wel errug lekker)
Ik dacht tot vandaag dat kinderen dit enkel met toetjes deden!:
Helaas geen avondsnack meer voor straks, maar deze klassieker kwam wel binnen in de top 3 van gerechten!
Helemaal volgens recept van joeptoep, alleen was er negens citroengras te krijgen. Dat wil zeggen, Jumbo, AH, Plus en Hoogvliet hadden ze niet en ik was te lui op zondag om naar de groothandel te rijden. I.p.v. de citroengras zat er sap van een halve citroen in het blikje, en een halve citroen in stukken in de tok. Verder had ik ook 2 teentjes knoflook in t biertje geknepen:
Een rub maken ter voorbereiding:
Vervolgens de eerste keer mijn spit-ring gebruiken zonder spit

en even 't biertje opwarmen:
Toen het vel losgemaakt en flink wat olie en rub over de kip:
Toen de helft van het biertje laten verdwijnen en wat knoflook en citroensap erin gedaan. Dit laatste als vervanger van de niet te krijgen citroengras:
Wat olie, extra rub en zout erover en op de Q (met wat appelhout zoals @noskos ook deed):
Iets meer dan een een uurtje later wat patat erbij gebakken en genieten. (Helaas was niet alle vel crispy, maar wel errug lekker)
Ik dacht tot vandaag dat kinderen dit enkel met toetjes deden!:
Helaas geen avondsnack meer voor straks, maar deze klassieker kwam wel binnen in de top 3 van gerechten!