- Berichten
- 37
Hij stond al lang op de planning en met dit mooie weekend voor de boeg moest het maar gebeuren.
De eerste keer een beercan chicken!
Bij mij “vaste” slager een hele kip gekocht.
Deze heb ik vervolgens met rub ingesmeerd.
Toen was het tijd om de dame op een blik te zetten.
Ondertussen stond de q al op te warmen. Bij 180 mocht de kip erop.
Ik had nog wat appelhout toegevoegd voor het betere rook werk.
na een uur was de kern temp op de borst ong een graad of 75 en konden we gaan eten.
Uiteindelijk geserveerd met verse patat en appelmoes (geen foto van
)
Het was lekker maar…. de korst is smaakvol en de rest is toch vrij vlak van smaak.
misschien maak ik het nog eens en zet ze dan langer in een marinade.
De eerste keer een beercan chicken!
Bij mij “vaste” slager een hele kip gekocht.
Deze heb ik vervolgens met rub ingesmeerd.
Toen was het tijd om de dame op een blik te zetten.
Ondertussen stond de q al op te warmen. Bij 180 mocht de kip erop.
Ik had nog wat appelhout toegevoegd voor het betere rook werk.
na een uur was de kern temp op de borst ong een graad of 75 en konden we gaan eten.
Uiteindelijk geserveerd met verse patat en appelmoes (geen foto van

Het was lekker maar…. de korst is smaakvol en de rest is toch vrij vlak van smaak.
misschien maak ik het nog eens en zet ze dan langer in een marinade.