Dr. Truffel
Tondelzoeker
- Berichten
- 14
Beste mensen,
In mijn voorstel topic heb ik aangegeven geen enkele ervaring te hebben met zelf BBQ en ben nu opzoek naar mijn eerste BBQ. Op advies ben ik gaan kijken wat voor soort BBQ's er zijn en heb in ieder geval al een keuze gemaakt voor kolen en met deksel. Verder dan dat ben ik nog niet en dit is dan ook mijn eerste ingeving.
Ik wil op kolen voor het plezier en de beleving, en wens graag de rooksmaak. De wens voor een deksel zit hem in het gelijkmatig garen en deels uitdroging te voorkomen. Voor mij persoonlijk richt ik mij eerst op spiesen. Allemaal iets makkelijker, vele keuze, niet te groot en prima om meer te leren over vlees/gevogelte, marineren, kruiden en etc. In formaat denk ik dan aan een 25 bij 40 (rechthoekig en compact) om mee te beginnen, met het idee dat ik dan zelfs indirect kan werken. Eventueel zou ik het fijn vinden als er een extra rooster aan de bovenzijde zit, hoewel ik nog niet exact weet waarvoor dit allemaal kan dienen, maar de gedachte is dat ik daar dan iets warm kan houden of heel langzaam kan voor/nagaren.
Als leek en op basis van de gedachte dat ik eerst alleen maar de aankomende maanden spiesen ga maken, zoek ik dan iets wat lijkt op onderstaande. Ik verwacht dat er wel iets te koop is voor een schappelijke prijs en deze erbij kan houden in de toekomst of hem na een jaartje weer weg te gooien (heel goedkoop zal wel snel "af" zijn).
Als ik dit nu voor een leuk bedrag kan aanschaffen, kan ik ook een investering doen in diverse soorten kolen (volgens mij is een zakje ook snel een 20 euro). Wie weet kan ik zelfs iets met hout doen voor extra smaak, maar dat is al heel ver voorbij de absolute beginner ervaring denk ik. Ik denk ook dat een maat als wat ik omschreef groot genoeg is voor mij of eventueel een keer met iemand anders erbij, maar feitelijk is de BBQ voor mij alleen.
Nogmaals, ik heb dus echt geen enkele ervaring en moet zelfs leren hoe ik de BBQ aankrijg. Mijn doel is de aankomende twee maanden elke week spiesen te gaan maken en daarvan te leren. Dus geen groot vlees of ander ingewikkeld gedoe, want iets op smaak brengen zal al wel eerst moeite kosten voor mij. Ik leef dus ook op kant en klaar maaltijden en kook zelf amper.
PS: Budget voor de BBQ... 100 euro denk ik.... geen idee wat het kost en heb nog niets gevonden wat hier op lijkt.
In mijn voorstel topic heb ik aangegeven geen enkele ervaring te hebben met zelf BBQ en ben nu opzoek naar mijn eerste BBQ. Op advies ben ik gaan kijken wat voor soort BBQ's er zijn en heb in ieder geval al een keuze gemaakt voor kolen en met deksel. Verder dan dat ben ik nog niet en dit is dan ook mijn eerste ingeving.
Ik wil op kolen voor het plezier en de beleving, en wens graag de rooksmaak. De wens voor een deksel zit hem in het gelijkmatig garen en deels uitdroging te voorkomen. Voor mij persoonlijk richt ik mij eerst op spiesen. Allemaal iets makkelijker, vele keuze, niet te groot en prima om meer te leren over vlees/gevogelte, marineren, kruiden en etc. In formaat denk ik dan aan een 25 bij 40 (rechthoekig en compact) om mee te beginnen, met het idee dat ik dan zelfs indirect kan werken. Eventueel zou ik het fijn vinden als er een extra rooster aan de bovenzijde zit, hoewel ik nog niet exact weet waarvoor dit allemaal kan dienen, maar de gedachte is dat ik daar dan iets warm kan houden of heel langzaam kan voor/nagaren.
Als leek en op basis van de gedachte dat ik eerst alleen maar de aankomende maanden spiesen ga maken, zoek ik dan iets wat lijkt op onderstaande. Ik verwacht dat er wel iets te koop is voor een schappelijke prijs en deze erbij kan houden in de toekomst of hem na een jaartje weer weg te gooien (heel goedkoop zal wel snel "af" zijn).

Als ik dit nu voor een leuk bedrag kan aanschaffen, kan ik ook een investering doen in diverse soorten kolen (volgens mij is een zakje ook snel een 20 euro). Wie weet kan ik zelfs iets met hout doen voor extra smaak, maar dat is al heel ver voorbij de absolute beginner ervaring denk ik. Ik denk ook dat een maat als wat ik omschreef groot genoeg is voor mij of eventueel een keer met iemand anders erbij, maar feitelijk is de BBQ voor mij alleen.
Nogmaals, ik heb dus echt geen enkele ervaring en moet zelfs leren hoe ik de BBQ aankrijg. Mijn doel is de aankomende twee maanden elke week spiesen te gaan maken en daarvan te leren. Dus geen groot vlees of ander ingewikkeld gedoe, want iets op smaak brengen zal al wel eerst moeite kosten voor mij. Ik leef dus ook op kant en klaar maaltijden en kook zelf amper.
PS: Budget voor de BBQ... 100 euro denk ik.... geen idee wat het kost en heb nog niets gevonden wat hier op lijkt.
Laatst bewerkt: