BasBQ
Beef en Steak

mijn eerste bacon

Frank54

Kooltjesharker
Berichten
209
Na een hoop gegoogle en her en der vragen gesteld was het Zaterdag 24/3 zover
2 stukken buikspek van Beefensteak van elk 1900gr ingerubd met suiker en 100gr Colorozo.
zo zagen ze er na een week elke dag keren eruit ,
naweekpekel.jpg

de Stoker - WSM ingesteld op een pittemp van 105 en de kern op 65 en een handje eiken op de kolen.
resultaat na 3 uurtjes,
opdewsm.jpg

en deze,
metenzonderzwoerd.jpg

gisteren geen tijd, maar het eerste stuk vandaag op de snijmachine , andere ligt in de vriezer
resultaat1.jpg
.
wat ik er uiteindelijk van vind , smaak en kleur zijn goed maar volgende keer iets langer en sterker rookhout.
Frank

 
Dat ziet er goed uit,als je de smaak wil versterken kan je ook wat lager met je dome-temperatuur gaan.
Dan duurt je rooksessie wat langer.
 
ga ik over 2 weken proberen, en ook met bv appelhout.
ps,
ik zie dat de foto's wat groot zijn
 
zier er goed en lekker uit Frank, ik zat vanmiddag te denken om het weekend buikspek te gaan roken, maar heb het nog niet in huis, en het moet een week in de pekel, dus ga ik weer niet redden helaas
 
ik denk dat ik het 2e stuk dit weekend eens een paar uurtjes low&slow ga " naroken " .
gewoon om te kijken wat het wordt.
Pekelen gaat trouwens toppie in zo'n Cooly koelbox die je normaal in de auto gebruikt.
is waterdicht, koud en scheelt een hoop ruimte in je koelkast.
 
Frank54 zei:
ik denk dat ik het 2e stuk dit weekend eens een paar uurtjes low&slow ga " naroken " .
gewoon om te kijken wat het wordt.
Pekelen gaat trouwens toppie in zo'n Cooly koelbox die je normaal in de auto gebruikt.
is waterdicht, koud en scheelt een hoop ruimte in je koelkast.

idd slim, kan het op zijn gemak een week inliggen
 
Frank, ik heb de laatste keer de smoker op 95C gehouden. Uiteindelijk heeft het roken toen 7 uur geduurd. Dit geeft toch wel een veel sterkere rooksmaak.
 
Everything tastes better with bacon ;)
 
Ik ga idd dit weekend eens experimenteren.

1 stuk bacon , al 3 uur gerookt , weer terug in de WSM.
maar nu zonder zwoerd, 1 helft ingesmeerd met appelstroop, de andere met bananenstroop ( vond ik in een keukenkastje ).
als rookhout appel.
target tijden, pit 90-95 en meatcore 60.
ben benieuwd wat het word en zal de ervaring delen.
 
ik ben dol op experimenten  :)
 
Ik ook Leo, daar gaan we :
1 deel met appelstroop en 1 deel met banaanstroop ingesmeerd, wat extra peper/knof mix erop en aan het spit

S1052583.jpg

hangt nu lekker in de rook te draaien:
S1052585.jpg
.

brandstof is kokosbriketten met een handje eiken en appel.
na 45 min is de temp 69C
 
Dat ziet er nu al bijzonder uit.
 
Dit ziet er veelbelovend uit.
ben benieuwd hoe dit gaat smaken.
 
resultaat :

S1052588.jpg
.

en ruikt en smaakt nu zoals ik het wilde hebben.
trouwens het zwoerd hard gebakken in de frituur en daarna fijn gehakt doet het prima in de salade.
S1052587.jpg
 
helemaal lekker
 
Lekker, die crackling ook trouwens!
 
Fraai!
Kun je wat meer over je spit vertellen?
 
Terug
Bovenaan Onderaan