- Berichten
- 4
Ik heb inmiddels drie keer een poging gedaan tot de perfecte Beer Can Chicken.
De eerste keer op het officiële Weber-rekje met een blik bier en gewoon kipkruiden. Kip was heerlijk sappig, maar het velletje was taai.
Bij de tweede en derde poging heb ik de poultry sitter van Onlyfire gebruikt. De kip heb ik 24 uur onafgedekt in de koelkast laten drogen en daarna ingewreven met een chicken rub. Opnieuw supermals en smaakvol vlees, maar... wéér dat taaie velletje. Krokant wil maar niet lukken.
Volgende keer ga ik de aanpak uit Het vuur de baas proberen: twee dagen voorbereiding en starten met een pekelbad van 24 uur. Hopelijk levert dat eindelijk de ultieme versie op.
Maar goed, dat is voor later.
Dit weekend staan frikandellen burnt ends en kipvleugels op het menu.
En volgende week spare ribs volgens de 3-3/4-1 methode.
Ik hou jullie op de hoogte.
De eerste keer op het officiële Weber-rekje met een blik bier en gewoon kipkruiden. Kip was heerlijk sappig, maar het velletje was taai.
Bij de tweede en derde poging heb ik de poultry sitter van Onlyfire gebruikt. De kip heb ik 24 uur onafgedekt in de koelkast laten drogen en daarna ingewreven met een chicken rub. Opnieuw supermals en smaakvol vlees, maar... wéér dat taaie velletje. Krokant wil maar niet lukken.
Volgende keer ga ik de aanpak uit Het vuur de baas proberen: twee dagen voorbereiding en starten met een pekelbad van 24 uur. Hopelijk levert dat eindelijk de ultieme versie op.
Maar goed, dat is voor later.
Dit weekend staan frikandellen burnt ends en kipvleugels op het menu.
En volgende week spare ribs volgens de 3-3/4-1 methode.
Ik hou jullie op de hoogte.