Beef en Steak

Mijn beer can chicken perikelen

 

Peter345nl

Tondelzoeker
Berichten
4
Ik heb inmiddels drie keer een poging gedaan tot de perfecte Beer Can Chicken.
De eerste keer op het officiële Weber-rekje met een blik bier en gewoon kipkruiden. Kip was heerlijk sappig, maar het velletje was taai.


Bij de tweede en derde poging heb ik de poultry sitter van Onlyfire gebruikt. De kip heb ik 24 uur onafgedekt in de koelkast laten drogen en daarna ingewreven met een chicken rub. Opnieuw supermals en smaakvol vlees, maar... wéér dat taaie velletje. Krokant wil maar niet lukken.

Volgende keer ga ik de aanpak uit Het vuur de baas proberen: twee dagen voorbereiding en starten met een pekelbad van 24 uur. Hopelijk levert dat eindelijk de ultieme versie op.

Maar goed, dat is voor later.
Dit weekend staan frikandellen burnt ends en kipvleugels op het menu.
En volgende week spare ribs volgens de 3-3/4-1 methode.

Ik hou jullie op de hoogte.
20250307_155409000_iOS.jpg
20250307_155409000_iOS.jpg


8767FD2A-DC5B-4141-99AB-A0A8CC2E63E7.JPG


20250307_154739618_iOS.jpg


20250321_153037000_iOS.jpg


6B3F8D9E-97FF-4785-921F-00FBFA848E86.JPG


20250307_170111916_iOS.jpg
 
Nette BCC, gefeliciteerd met je kip en welkom bij de tokkies.
Let wel dat als de de kip in een pekelbad doet je nog wel een nabewerking hebt om het vel weer eetbaar te krijgen, drogen in de koelkast, bakingsoda, anders is het vel rubber.
Echt krokant krijgen is lastig het beste resultaat heb ik met de rotiserie gehad.
Je zou de kip naast de rub ook licht kunnen bestrooien met maizena, en zo zijn er meerdere truukjes
Wat was je BBQ temperatuur?
 
Nette BCC, gefeliciteerd met je kip en welkom bij de tokkies.
Let wel dat als de de kip in een pekelbad doet je nog wel een nabewerking hebt om het vel weer eetbaar te krijgen, drogen in de koelkast, bakingsoda, anders is het vel rubber.
Echt krokant krijgen is lastig het beste resultaat heb ik met de rotiserie gehad.
Je zou de kip naast de rub ook licht kunnen bestrooien met maizena, en zo zijn er meerdere truukjes
Wat was je BBQ temperatuur?
Hi Ewald,

Ik zit tussen de 170 en 190 graden.
 
Hi Ewald,

Ik zit tussen de 170 en 190 graden.
Dan is het H&F en geen L&S
Dat zou een verklaring kunnen zijn voor het niet krokante vel.
Ik verplaatst hem naar het juiste onderdeel
 
Kijk, dat is toewijding . Ik hoop dat het uiteindelijk lukt en je een manier vind om het velletje krokant te krijgen.

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan