- Berichten
- 201
Het zat er aan te komen maar ik wilde mijn 1e Pulled Pork maken.
Alles gepland voor zaterdag 31 mei.
Ik heb het wedstrijdrecept van Noskos gevolgd. Wel prettig dat je tegenwoordig alle ingredienten gewoon in huis hebt
Op vrijdag bij mijn favorite slager (Jumbo) een Procureur gescoort.
Wat een schoonheid van 2,8 kg.
Het extra vet had de slager er al afgesneden dus dat was weer een mazzel.
Ik had al eerder bij de apotheek een Redneck Vleesinjector opgehaald. Voor ? 1,05 kun je niet stuk.
Vlees geinjecteerd en in de rub gezet.
In de folie ingepakt en een nachtje in de koelkast.
Zaterdagmorgen vroeg opgestaan. De wekker stond op 7.15 uur.
BBQ aangestoken en een stoel alvast in het ochtendzonnetje gezet.
Ik had zomaar het vermoeden dat ik nogal een aantal uurtjes op deze stoel zou door brengen.
8.15 uur: De procureur klaar voor de strijd.
De Ikea thermometer gaf het vertrek en 1e eindpunt aan.
Tijdens het bijvullen van de brikketten nog snel een foto gemaakt.
Na 6 uur op een gemiddelde temperatuur van 120 graden had de Procureur een temperatuur van 72 graden bereikt.
Het was tijd om de Glazing aan te brengen.
Om 16.20 uur de Procureur in de aluminiumfolie gepakt.
Op naar de 88 graden.
om17.30 uur eindelijk geeft de thermometer het bevrijdende piepje. 88 graden na 10 uur!
Procureur ingepakt in handoeken en nu nog een uurtje geduld hebben.
En dan nu eindelijk PULLEN!!
Eindsaus erbij en klaar.
Zie hier een heerlijk broodje.
Wat een belevenis en spanning. Het is toch wel een kick om zo'n groot stuk vlees de baas te worden en een smakelijk gerecht op tafel te zetten.
Voor de lijstjesmensen hierbij nog het temperatuurverloop.
De keteltemperatuur is op basis van streepjes tellen.
8.15 10 grad 130 grad
9.30 33 130
10.25 46 125
Temperatuurdip gehad. Rechterkant was uitgegaan. Opgevangen met snel wat briketten in de snelstarten aan te steken.
11.30 52 120
12.50 64 120
14.05 70 120
14.20 72 120 (Glazing)
15.25 73 130
16.20 76 115 (alu.folie)
17.15 84 120
17.30 88 120
Bedankt voor het kijken.
Alles gepland voor zaterdag 31 mei.
Ik heb het wedstrijdrecept van Noskos gevolgd. Wel prettig dat je tegenwoordig alle ingredienten gewoon in huis hebt
Op vrijdag bij mijn favorite slager (Jumbo) een Procureur gescoort.
Wat een schoonheid van 2,8 kg.
Het extra vet had de slager er al afgesneden dus dat was weer een mazzel.
Ik had al eerder bij de apotheek een Redneck Vleesinjector opgehaald. Voor ? 1,05 kun je niet stuk.
Vlees geinjecteerd en in de rub gezet.
In de folie ingepakt en een nachtje in de koelkast.
Zaterdagmorgen vroeg opgestaan. De wekker stond op 7.15 uur.
BBQ aangestoken en een stoel alvast in het ochtendzonnetje gezet.
Ik had zomaar het vermoeden dat ik nogal een aantal uurtjes op deze stoel zou door brengen.
8.15 uur: De procureur klaar voor de strijd.
De Ikea thermometer gaf het vertrek en 1e eindpunt aan.
Tijdens het bijvullen van de brikketten nog snel een foto gemaakt.
Na 6 uur op een gemiddelde temperatuur van 120 graden had de Procureur een temperatuur van 72 graden bereikt.
Het was tijd om de Glazing aan te brengen.
Om 16.20 uur de Procureur in de aluminiumfolie gepakt.
Op naar de 88 graden.
om17.30 uur eindelijk geeft de thermometer het bevrijdende piepje. 88 graden na 10 uur!
Procureur ingepakt in handoeken en nu nog een uurtje geduld hebben.
En dan nu eindelijk PULLEN!!
Eindsaus erbij en klaar.
Zie hier een heerlijk broodje.
Wat een belevenis en spanning. Het is toch wel een kick om zo'n groot stuk vlees de baas te worden en een smakelijk gerecht op tafel te zetten.
Voor de lijstjesmensen hierbij nog het temperatuurverloop.
De keteltemperatuur is op basis van streepjes tellen.
8.15 10 grad 130 grad
9.30 33 130
10.25 46 125
Temperatuurdip gehad. Rechterkant was uitgegaan. Opgevangen met snel wat briketten in de snelstarten aan te steken.
11.30 52 120
12.50 64 120
14.05 70 120
14.20 72 120 (Glazing)
15.25 73 130
16.20 76 115 (alu.folie)
17.15 84 120
17.30 88 120
Bedankt voor het kijken.