Beef en Steak

Mijn 1e Pulled Pork voor een Knor

  • Onderwerp starter Onderwerp starter rudik
  • Startdatum Startdatum
 
 

rudik

Kooltjesharker
Berichten
201
Het zat er aan te komen maar ik wilde mijn 1e Pulled Pork maken.
Alles gepland voor zaterdag 31 mei.

Ik heb het wedstrijdrecept van Noskos gevolgd. Wel prettig dat je tegenwoordig alle ingredienten gewoon in huis hebt :)

Op vrijdag bij mijn favorite slager (Jumbo) een Procureur gescoort.

Picture025_zpsf6ce8e1a.jpg


Wat een schoonheid van 2,8 kg.
Het extra vet had de slager er al afgesneden dus dat was weer een mazzel.

Ik had al eerder bij de apotheek een Redneck Vleesinjector opgehaald. Voor ? 1,05 kun je niet stuk.
Picture026_zps9675a688.jpg


Vlees geinjecteerd en in de rub gezet.
Picture027_zpsac51c77d.jpg


In de folie ingepakt en een nachtje in de koelkast.

Zaterdagmorgen vroeg opgestaan. De wekker stond op 7.15 uur.

BBQ aangestoken en een stoel alvast in het ochtendzonnetje gezet.
Picture028_zps7cf1ff10.jpg


Ik had zomaar het vermoeden dat ik nogal een aantal uurtjes op deze stoel zou door brengen.

8.15 uur: De procureur klaar voor de strijd.
Picture031_zps2868ec40.jpg


Picture032_zpsf8dbcb3d.jpg

De Ikea thermometer gaf het vertrek en 1e eindpunt aan.

Tijdens het bijvullen van de brikketten nog snel een foto gemaakt.
Picture033_zps721269ad.jpg


Na 6 uur op een gemiddelde temperatuur van 120 graden had de Procureur een temperatuur van 72 graden bereikt.
Het was tijd om de Glazing aan te brengen.
Picture035_zps86e4bb8d.jpg


Om 16.20 uur de Procureur in de aluminiumfolie gepakt.
Picture036_zps37504bb6.jpg


Op naar de 88 graden.
Picture037_zps38cfbd86.jpg


om17.30 uur eindelijk geeft de thermometer het bevrijdende piepje. 88 graden na 10 uur!

Procureur ingepakt in handoeken en nu nog een uurtje geduld hebben.
Picture038_zpsc8ff4403.jpg


En dan nu eindelijk PULLEN!!
Picture039_zps300e64ff.jpg


Eindsaus erbij en klaar.
Picture041_zpse9e3ac17.jpg


Zie hier een heerlijk broodje.
Picture043_zps72ae260b.jpg


Wat een belevenis en spanning. Het is toch wel een kick om zo'n groot stuk vlees de baas te worden en een smakelijk gerecht op tafel te zetten.

Voor de lijstjesmensen hierbij nog het temperatuurverloop.
De keteltemperatuur is op basis van streepjes tellen.
8.15  10 grad  130 grad
9.30  33            130
10.25 46            125
Temperatuurdip gehad. Rechterkant was uitgegaan. Opgevangen met snel wat briketten in de snelstarten aan te steken.
11.30 52            120
12.50 64            120
14.05 70            120
14.20 72            120 (Glazing)
15.25 73            130
16.20 76            115 (alu.folie)
17.15 84            120
17.30 88            120

Bedankt voor het kijken.
 
Ziet er heerlijk uit.
Alvast gefeliciteerd met je knorretje.
 
Mooie run!! Knorrie in de pocket!!
 
Heel herkenbaar om iedere keer weer te lezen hoe anderen hun eerste PP sessie beleven. Je knorremans is wel verdiend.
 
Mooi werk, de procureur zag er best mager uit, gefeliciteerd met je knor!
 
Ziet er goed uit...
 
Mooie reportage en een heerlijk resultaat!
Gefeliciteerd met KNOR, nu op naar de grote drie!
 
leuk verhaal en mooie foto's
gefeliciteerd met het varken.
op naar de brisket?
 
Leuk weergegeven en het ziet er goed uit!

Gefeliciteerd met je knor!
 
dat zou er nu wel infietsen :)
 
Knap gedaan, ga van het weekend zelf ook de stap nemen om een varkensnekje op de Q te bereiden, heb afgelopen weekend nog ff geoefend om de weber OTG 57 op 120 graden te houden, maar dat wordt nog een uitdaging. Jou is iig het goed gelukt!!
 
Dat ziet er echt hemels uit!
Reden te meer om dit komende warme weekend mijn eerste Pulled Pork uit te proberen!  B-)
 
mooi hoor. Ik heb alleen geen procoreur maar een picnic (schouder en nek met bot er in)
Ligt nu twaalf en een half uur in. Maar ik heb nog geen kerntemp van 71 graden. Wel nog steeds moist maar ik twijfel. Er af halen en inpakken?




wat is het oordeel?
 
Terug
Bovenaan Onderaan