- Berichten
- 1.319
Gisteren heb ik pulled pork gemaakt. Dat had ik al eens eerder gedaan, ook die van Noskos met de gojuchang, maar toen was ik nog geen lid van het genootschap. Nu dus voor een knorretje.
Ik heb de basisrub van bbq-nl gemaakt en de procureur daar mee bestrooid.
Zo heb ik het een nachtje in de koelkast laten staan.
De volgende ochtend de Weber aangestoken en om 10:00 kon de procureur op de bbq. Op de briketten had ik nog wat appelhout gelegd.
Ik heb een barbecuesaus gemaakt volgens een recept dat ik op internet had gevonden. Die was wel lekker, maar iets teveel tomatenketchup naar mijn smaak. Ik heb daarom toch nog wat specerijen en kruiden toegevoegd.
Temperatuur regelen ging al een stuk beter dan de vorige keer, maar op een gegeven moment werd het toch boven de 120 graden. Hij heeft zelfs eventjes op 133 gestaan. Maar goed, alles even dichtgeknepen en toen ging het weer de goede kant op.
Na 4,5 uur heb ik de procureur ingesmeerd met barbecuesaus en er wat salie op gelegd.
Een half uur later kon het in de folie. Zo heeft het nog ca. anderhalf uur gelegen.
Het ging me net iets te hard met de garing. Zo zou ik veel te vroeg klaar zijn, dus ik moest het vlees lang warm kunnen houden. Daarom heb ik in de tussentijd een koelbox voorverwarmd. Toen de kerntemperatuur 95 C was, even uit laten dampen en in de koelbox ingepakt.
De koelbox isoleerde goed. Na twee uur in de koelbox, toen ik het vlees uit elkaar trok, was het nog steeds goed warm.
Familie en vrienden waren helemaal happy met het resultaat en minstens zo belangrijk, ik ook!
Ik heb de basisrub van bbq-nl gemaakt en de procureur daar mee bestrooid.
Zo heb ik het een nachtje in de koelkast laten staan.
De volgende ochtend de Weber aangestoken en om 10:00 kon de procureur op de bbq. Op de briketten had ik nog wat appelhout gelegd.
Ik heb een barbecuesaus gemaakt volgens een recept dat ik op internet had gevonden. Die was wel lekker, maar iets teveel tomatenketchup naar mijn smaak. Ik heb daarom toch nog wat specerijen en kruiden toegevoegd.
Temperatuur regelen ging al een stuk beter dan de vorige keer, maar op een gegeven moment werd het toch boven de 120 graden. Hij heeft zelfs eventjes op 133 gestaan. Maar goed, alles even dichtgeknepen en toen ging het weer de goede kant op.
Na 4,5 uur heb ik de procureur ingesmeerd met barbecuesaus en er wat salie op gelegd.
Een half uur later kon het in de folie. Zo heeft het nog ca. anderhalf uur gelegen.
Het ging me net iets te hard met de garing. Zo zou ik veel te vroeg klaar zijn, dus ik moest het vlees lang warm kunnen houden. Daarom heb ik in de tussentijd een koelbox voorverwarmd. Toen de kerntemperatuur 95 C was, even uit laten dampen en in de koelbox ingepakt.
De koelbox isoleerde goed. Na twee uur in de koelbox, toen ik het vlees uit elkaar trok, was het nog steeds goed warm.
Familie en vrienden waren helemaal happy met het resultaat en minstens zo belangrijk, ik ook!