Beef en Steak

Mexicaanse picanha van het spit

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.023
Gisteren gestart met het voorbereiden van de picanha. Kon nog net een stuk picanha scoren bij de Sligro. Op het oog niet het beste stuk, maar ja er was niet veel keuze meer. Voor een gedeelte hard geel vet en onder en boven bedekt met een slecht tot niet te verwijderen vlies. :cautious:. Advies....:unsure:
Maar ja, ....

Een mexicaanse rub gemaakt adv een recept op het internet.
  • 2 el chilipoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde koriander
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 el zout
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl peper/cayenne peper
IMG_4642.JPG
IMG_4643.JPG


De vetlaag van de picanha getrimt, ingesneden in kleine ruitjes en gerubt met grof zeezout. Vervolgens de picanha in stukken van 10 cm breed gesneden en aan alle kanten gerubt. Deze stukken, met daartussen in ui en knoflook in een doos in de koelkast gezet.

IMG_4644.JPG


Vandaag de stukken gedeeld tot een breedte van 5 cm. Dat vlies zit me weer dwars met het opsteken op de spies. Het puntje als kapje er boven op.

IMG_4646.JPG


Q met twee bakken briketten en een lekbak voorbereid. Rotisserie set erop gebouwd.
Picanhaspies op de Q. Deksel dicht. Dome temp. 180 tot 190 C.

IMG_4648.JPG


Na 45 minuten de thermapen erin. Kerntemperatuur variërend tussen de 51 en 54 C.

IMG_4649.JPG


De picanha ingesausd met een mild pittige kant en klare saus.

IMG_4650.JPG

Nog 5 min. op de Q. Kerntemp. is nu tussen de 54 en 58 C. Spies van de Q en ff laten rusten onder folie. Ff tijd voor de Q te kuisen en de rottiserie af te bouwen.

IMG_4651.JPG
IMG_4652.JPG


Picanha van de spies gesneden. Inwendige kleur tussen rood, dieprood en rosé. Alles zit gelijk onder de aangebrachte saus.

IMG_4653.JPG


De family voorzien van stukken spies. commentaar " lekker mals en lekkere smaak". Q-chef blij.
Alleen dat vlies is lastig te verwijderen. Met en steakmes los gesneden.
Op bordje met yoghurt-munt dressing, pico-di-gallo, en zelf gemaakt platbrood met wat peperringetjes.

IMG_4655.JPG


Al met al een andere smaak van een picanha. Niets mis mee.
 
Leuk verslag, ziet er heerlijk uit! Zo’n spit is echt een aanwinst.
 
Picanha van het spit is zoooooooo lekker!
 
Picanhaweekend, heerlijk man. Ik had m ook zondag. Leuke standaard, is die van weber?

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
 
Goed gevulde spies

Picanha er mooi laten kleuren
 
Heerlijk Peter, wat een heerlijk gerecht zo van de rotisserie.
 
Picanhaweekend, heerlijk man. Ik had m ook zondag. Leuke standaard, is die van weber?

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
Ja die standaard komt daar uit de bankwerkerij. 🤥.

Nee hoor, is een stukje huisvlijt van een bevriende contractor.
Plaat snijden, busje draaien, in elkaar zetten en ff aflassen.
 
Ja die standaard komt daar uit de bankwerkerij. 🤥.

Nee hoor, is een stukje huisvlijt van een bevriende contractor.
Plaat snijden, busje draaien, in elkaar zetten en ff aflassen.
dat is wel gaaf idee hoor, ik ga dit even doorzetten naar een vriend die handig is met lassen!
Ik zie mezelf al de picanha zo scheren vanaf de standaard!(y)(y)
 
Picanha van het spit is de BOM! Ziet er heerlijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan