Beef en Steak

Messenslijpers, welke moet ik kiezen?

Tip voor de misosharpers. Zorg dat het handvat elke keer dat je slijpt aan de andere kant zit. Dus de eerste keer dat je een mes slijpt links, volgende keer (als je mes weer een slijpbeurt nodig heeft) aan de rechterkant.
Hij slijpt net niet symmetrisch en dan gaat het na lang op dezelfde manier slijpen toch wat minder goed werken.
 
Laatst bewerkt:
Tip voor de misosharpers. Zorg dat het handvat elke keer dat je slijpt aan de andere kant zit. Dus de eerste keer dat je een mes slijpt links, volgende keer (als je mes weer een slijpbeurt nodig heeft) aan de rechterkant.
Hij slijpt net niet symmetrisch en dan gaat het na lang op dezelfde manier slijpen toch wat minder goed werken.
Behalve dan voor Japanse messen, die zijn (nagenoeg altijd) asymmetrisch.
 
oei, de Minosharp werd mij destijds geadviseerd om oa Global messen scherp te houden
Het is een fijne slijper maar:
De hoek ligt eraan hoe je de boel vasthoudt. Het wiebelt lichtjes, dus de hoek is een tikkie variabel.
Hij maakt de messen scherp maar een tikkie assymetrisch.
 
Terug
Bovenaan Onderaan