- Berichten
- 137
Ik slijp mijn messen zelf. Zie de filmpjes op: http://www.knivesandtools.nl/nl/ct/videohandleiding-slijpen-op-een-japanse-watersteen.htm
Wegbrengen is natuurlijk ook prima maar in de praktijk stel je het toch altijd te lang uit en dan wacht je tot je hele messenblok aan de beurt is. Voor twee drie tientjes heb je een tweezijdige watersteen met 200/800 korrel en dat is goed genoeg voor een keukenmes. Dan kun je vaker slijpen en alleen de messen die aan de beurt zijn.
De messen die ik heb zijn van Wusthof uit de Silverpoint serie. http://www.knivesandtools.nl/nl/ct/wusthof_silverpoint-messen.htm
Die zijn niet duur en liggen fijn in de hand.
Wegbrengen is natuurlijk ook prima maar in de praktijk stel je het toch altijd te lang uit en dan wacht je tot je hele messenblok aan de beurt is. Voor twee drie tientjes heb je een tweezijdige watersteen met 200/800 korrel en dat is goed genoeg voor een keukenmes. Dan kun je vaker slijpen en alleen de messen die aan de beurt zijn.
De messen die ik heb zijn van Wusthof uit de Silverpoint serie. http://www.knivesandtools.nl/nl/ct/wusthof_silverpoint-messen.htm
Die zijn niet duur en liggen fijn in de hand.