- Berichten
- 3.172
Beste mede Q'ers.
Al een tijd stond Merguez op de ToDo, en ik kan hem nu wegstrepen!!
Het recept wat ik heb gevolgd is uit het boek " Over Worst " van Mijnheer Wateetons!!!
Ik heb voor deze worsten 30 % rundvlees en 70 % speklappen gebruikt.
De rest uit het boek;
15 gram zout
4 gram peper
4 gram venkelzaad
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 gram korianderzaad
4 gram peterselie
2 el Harissa
Ik heb eerst het vlees geknipt en even in de vriezer geplaatst.
De kruiden.
Alles 1 X door de grove plaat en dan de kruiden en de harissa erdoor mengen.
Na het mengen terug laten koelen en dan door de fijne plaat.
Ik heb schapendarm gebruikt en dat is iets moeilijker werken dan varkensdarm.
Ik begon iets voorzichtig maar had al snel de smaak te pakken.
Uiteindelijk had ik best een aardige worst gedraaid al zeg ik het zelf!!.
Niet helemaal op maat!.
Even laten rusten en dan lekker op de WGA.
Ondertussen een pita broodje in de salamander.
Zie hier het resultaat.
Deze worstjes zijn echt heerlijk!!
Thanx for watching en eet smakelijk!!
Greetz Marco
Al een tijd stond Merguez op de ToDo, en ik kan hem nu wegstrepen!!
Het recept wat ik heb gevolgd is uit het boek " Over Worst " van Mijnheer Wateetons!!!
Ik heb voor deze worsten 30 % rundvlees en 70 % speklappen gebruikt.
De rest uit het boek;
15 gram zout
4 gram peper
4 gram venkelzaad
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 gram korianderzaad
4 gram peterselie
2 el Harissa
Ik heb eerst het vlees geknipt en even in de vriezer geplaatst.

De kruiden.

Alles 1 X door de grove plaat en dan de kruiden en de harissa erdoor mengen.

Na het mengen terug laten koelen en dan door de fijne plaat.

Ik heb schapendarm gebruikt en dat is iets moeilijker werken dan varkensdarm.
Ik begon iets voorzichtig maar had al snel de smaak te pakken.
Uiteindelijk had ik best een aardige worst gedraaid al zeg ik het zelf!!.

Niet helemaal op maat!.


Even laten rusten en dan lekker op de WGA.


Ondertussen een pita broodje in de salamander.

Zie hier het resultaat.

Deze worstjes zijn echt heerlijk!!
Thanx for watching en eet smakelijk!!
Greetz Marco