- Berichten
- 7.148

1 kg lamsbout, ontbeend
125 ml witte wijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 EL munt, fijngehakt (niet in huis, dus niet gebruikt...)
2 EL rozemarijn, fijngehakt
2 EL olijfolie
2 EL bruine suiker
Peper zout
Meng alle ingredi?nten en leg hierin het vlees voor een uur of drie. Na het marineren de Q voorbereiden voor direct/indirect 175 graden, het vlees eventueel samenbinden met slagerstouw en op kamertemperatuur laten komen.



Grill het vlees eerst 20 minuten aan boven de kolen. Daarna een kwartiertje indirect, om vervolgens af te grillen tot een kern van 55 graden.
10 minuten laten rusten en aansnijden... (De volgende keer iets meer vet wegsnijden


Recept van http://bbq-helden.nl/recepten/mediterraanse-lamsbout/
Het lamsvlees geserveerd op home-made pita van de gasser, recept van http://www.smulweb.nl/recepten/1377347/Pitabroodjes-zelf-maken, aan het eind nog even ingesmeerd met knoflook-rozemarijn-olie

Eet smakelijk!