BasBQ
Beef en Steak

Mediterraanse lamsbout

Ceriel

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.244
vandaag als lunch: mediterraanse lamsbout op BBQ-pita

LWoozz6.jpg


1 kg lamsbout, ontbeend
125 ml witte wijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 EL munt, fijngehakt (niet in huis, dus niet gebruikt...)
2 EL rozemarijn, fijngehakt
2 EL olijfolie
2 EL bruine suiker
Peper zout

Meng alle ingredi?nten en leg hierin het vlees voor een uur of drie. Na het marineren de Q voorbereiden voor direct/indirect 175 graden, het vlees eventueel samenbinden met slagerstouw en op kamertemperatuur laten komen.

Vlxmigw.jpg


jN686LB.jpg


uNwHuCu.jpg


Grill het vlees eerst 20 minuten aan boven de kolen. Daarna een kwartiertje indirect, om vervolgens af te grillen tot een kern van 55 graden.
10 minuten laten rusten en aansnijden... (De volgende keer iets meer vet wegsnijden  :) )

M8nM43K.jpg


Recept van http://bbq-helden.nl/recepten/mediterraanse-lamsbout/

Het lamsvlees geserveerd op home-made pita van de gasser, recept van http://www.smulweb.nl/recepten/1377347/Pitabroodjes-zelf-maken, aan het eind nog even ingesmeerd met knoflook-rozemarijn-olie

fcAyldV.jpg


Eet smakelijk!

 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.366
WOW wat een genot om te zien  =P~, lam is mijn favoriete stukje vlees dus deze ga ik zeker maken, bedankt voor het plaatsen  :-*
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.418
Ziet er erg smakelijk uit, je hebt al gelezen dat deze hier gemaakt gaan worden.
De munt ga ik niet weglaten, zooo lekker met Lam.
 
Bovenaan Onderaan