- Berichten
- 23
Ik had nog een goed voornemen te vervullen en dat is het kippetje scoren. Hiervoor heb ik als hoofdingrediënten een Mechelse Koekoek en een blikje Tripel Karmeliet gebruikt. Daarnaast de tuin nog bezocht voor wat laurier, tijm en rozemarijn.
De kip vervolgens nog voorzien van de Chicken Rub van LetsQ en wat aardappelen erbij gesneden. Deze heb ik ook gekruid met de rub. Daarna nog moinkballs gemaakt voor de lunch van volgende dag, want ruimte genoeg in de Bastard. En ik wilde gepofte kastanjes wel een proberen. De Bastard tussen de 130ºC en 145ºC gehouden.
Lekker laten gaan totdat de kip helemaal boven de 75ºC is.
En uiteindelijk geserveerd op het blik. Snijd wel zo makkelijk.
Conclusie
De kip was top. Ik heb nog steeds wel het gevoel dat het blikje bier zelf weinig smaak toevoegt, maar de presentatie is wel een stuk beter dan wanneer ik de kip op het spit maak. Aardappelen mogen even 6 minuten worden voorgekookt, dan zijn ze allemaal door en door gaar en hebben ze meer kans op smaak op te nemen.
De kip vervolgens nog voorzien van de Chicken Rub van LetsQ en wat aardappelen erbij gesneden. Deze heb ik ook gekruid met de rub. Daarna nog moinkballs gemaakt voor de lunch van volgende dag, want ruimte genoeg in de Bastard. En ik wilde gepofte kastanjes wel een proberen. De Bastard tussen de 130ºC en 145ºC gehouden.
Lekker laten gaan totdat de kip helemaal boven de 75ºC is.
En uiteindelijk geserveerd op het blik. Snijd wel zo makkelijk.
Conclusie
De kip was top. Ik heb nog steeds wel het gevoel dat het blikje bier zelf weinig smaak toevoegt, maar de presentatie is wel een stuk beter dan wanneer ik de kip op het spit maak. Aardappelen mogen even 6 minuten worden voorgekookt, dan zijn ze allemaal door en door gaar en hebben ze meer kans op smaak op te nemen.