BasBQ
Beef en Steak

Martijn's PP Kroketten

Martijn

Vuurmaker
 
Berichten
97
Hallo Allen,

Ik heb al een paar keer kwijlend naar het recept voor PP kroketten zitten kijken.
Laatst op een ochtend maar besloten dat het tijd werd om ze eens te gaan maken.

Het begint allemaal met de PP, ik had niet meer genoeg in de vriezer liggen, en eigenlijk kwam me dat wel goed uit.
Ik wil de kroketten namelijk ook in kunnen vriezen, en met PP die al ingevroren is geweest is dat toch niet zo'n goed idee.
Een mooie reden dus om er vanmiddag nog even "snel" een procureur op te gooien.
Even snel naar de Makro gereden om wat ingredi?nten en een procureur op te halen, vervolgens thuis snel de OTG opstoken en het vlees prepareren.
Ik heb de procureur een klein beetje getrimd, niet te veel, en vervolgens ingesmeerd met worchestershiresauce, mosterd, en gerubd met Silvo Karbonadekruiden.
Ik had geen tijd/zin om zelf wat in elkaar te draaien, had niet zoveel meer liggen, en de kruidenmix vind ik best lekker, bij een PP blijft er toch niet bijzonder veel smaak van de kruiden over.

Het had nog wat voeten in aarde om de vereiste Panko te vinden.
Leeuwarden is niet zo dik bezaaid met toko's en de winkeltjes die er zijn die zijn vaak meer oosters (arabisch/afrikaans) ge?rienteerd.
Uiteindelijk toch een Aziatische toko gevonden, en ze hadden nog Panko ook!
Helemaal blij dus, lijstje compleet.
Nu dus eerst wachten tot de procureur klaar is (zal wel ergens ruim in de avond worden, stook iets hoger dan normaal, op ongeveer 125 graden en ga inpakken in folie vanaf 70 graden)

Gr. Martijn.

3EEA4F3A-78F9-4D2A-BE71-86E91E3DC5AA-7042-00000CBCFF1BF203.jpg


5BC948C4-3184-4864-947F-F3F49A71D2FE-7042-00000CBD056435D6.jpg


EA416F66-5D17-4F1A-A163-829E181B20FE-7042-00000CBD0C1E9C8E.jpg


5B269F3F-314F-48FC-A8FA-DD7A15C80955-7042-00000CBD12B17BF5.jpg


45A6D42F-6B37-4BDB-93D0-A2607D242B72-7042-00000CBD1C46ED86.jpg


Om ongeveer 20:00 tikte de Maverick de 70 graden aan en was het tijd om het nekje in de folie te wikkelen

3DAF2D76-D07A-4859-BB0B-89A807ADACFE-7042-00000CC804C27B5C.jpg


EE056541-FA30-4CFF-AB63-3F8C0B6446B1-7042-00000CC80AC14EDA.jpg


Nu dus rustig wachten tot de gewenste 88-90 graden bereikt zijn (twijfel nog of ik voor 88 of 90 zal gaan).
 

Martijn

Vuurmaker
 
Berichten
97
De Procureur is hier klaar, ligt te rusten in de folie. Daarna pullenen de volgende dag kroketjes maken! :D

C03EF80E-934E-4C5F-AA55-7F53E2FD392F-7042-00000CCFA431F7FF.jpg


473B2CFC-555D-4787-B73F-40443C21D28B-7042-00000CCFABF12F06.jpg


11A4BF75-6CF0-44ED-A75E-0AE918F2E725-7042-00000CCFB412BB3F.jpg
 

Martijn

Vuurmaker
 
Berichten
97
Alle ingredienten voor de ragout afgewogen en klaargezet
A81EF1F6-D763-4389-9AD1-0545959F92DD-133-000000033A3B3505.jpg


Roomboter smelten in de pan
1D18A743-E9F6-4D45-BE82-ACB9E9A6DD4D-133-000000034171C85D.jpg


Bloem er door roeren
ACAB74ED-06DC-411E-AFBC-783EAC522DEB-133-0000000349A4FE6B.jpg


Tussendoor alle andere ingredi?nten toegevoegd.

De "kale" ragout
5C773649-DFAF-43F6-97C7-17D3985D2638-133-00000003500153D3.jpg


PP snijden
6597F576-09D0-4B5A-9338-B6C2DDCBBE8A-133-00000003564D5722.jpg


Fijngesneden en klaar voor de ragout
F6B1D5CC-43BF-4A5A-8901-011A76102FBB-133-000000035C5006BD.jpg


PP in de ragout
229AB97A-BD50-4900-8DDF-23B790E57149-133-00000003626DD67A.jpg


En klaar is de ragout
1991495C-EE8F-481C-963C-F5EE150C58D3-133-0000000368204DCD.jpg


Uitgestort in een schaal en een nachtje buiten op de tuintafel om te rusten en op te stijven (lekker koud)

CCD5E875-C703-4A27-99C4-0FAB162E3E2F-133-0000000D6AB0FD0D.jpg


Nachtje wachten en dan kroketten maken!
 

Martijn

Vuurmaker
 
Berichten
97
En toen, toen was het moment aangebroken. Het was tijd om de kroketten te maken.

Alle benodigdheden klaar gezet
IMG_3788.jpg

IMG_3789.jpg


Met een ijslepel balletjes uit de bak gelepeld
IMG_3790.jpg


Het slagveld
IMG_3791.jpg


Het resultaat van de noeste arbeid
IMG_3792.jpg

IMG_3794.jpg


En dit was het resultaat na 3 minuutjes in de frituurpan
IMG_3795.jpg

IMG_3797.jpg


Wat vonden we er van: Erg lekker, een prima beloning na al het werk dat je er van hebt. Mijn vrouw vond ze ook erg lekker, en die is normaal niet zo weg van PP.
Ik heb al wel besloten dat ik ze binnenkort weer een keer wil maken maar dan met rundvlees. Pulled beef zal dat dan wel worden. ;)

Bedankt voor het kijken!
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Moet er ook maar eens aan geloven, heb wel een paar keer de loempias gemaakt (gewoon lui, maar ook lekker  ;) )
Je verslagje doet me nu erg twijfelen...
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Mooie reportage! En wat zijn ze lekker h? :D
 

Gerard777

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.031
ik moet dit toch ook eens gaan doen. Ze zien er heerlijk uit Martijn!
 

DanBras

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.563
Yammie, zien er erg lekker en goed uit!

Wat betreft het invriezen van PP kroketten met verse PP, moet ik bekennen dat ik ze ook wel eens heb ingevroren met PP die al uit de vriezer is gekomen. Simpelweg omdat ik niet ongeveer 20-26 krokettjes in ??n keer op eet die met dit recept gemaakt kunnen worden.

Wat ik begreep is dat je het vlees niet opnieuw moet invriezen, omdat er bij het ontdooien bacteriegroei is welke niet gezond voor je zou zijn.
Mijn 'oplossing' hiervoor is dat ik de ontdooide PP eerst even goed in een afgesloten bak in de magnetron verhit voordat deze in de kroketten verwerkt worden. Je hebt hierdoor wel een klein beetje vochtverlies maar m.i. niet noemenswaardig en je dood volgens mij een groot deel van de baterie?n. Verder worden de kroketten vanuit de vriezer ook gefrituurd, wat in principe zo'n beetjes alles wat leeft de nek omdraait. Smaak blijft prima en er is ook nog nooit iemand ziek van geworden.
Ik haal dit trucje wel alleen uit met spul wat uit de vriezer nog in de hete olie gemikt wordt, zoals de kroketten of loempia's en dus niets anders.

Weet niet of anderen dit als een nationaal gevaar zien of dit ook wel eens doen.
 

DanBras

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.563
Ps. ik haal mijn panko voornamelijk bij de toko maar ook wel eens bij de Sligro. Dus als je die in de buurt hebt en je kan een pasje kapen, dan kan je ook daar terecht.
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
dat zijn inderdaad heerlijke kroketten Martijn
 

Martijn

Vuurmaker
 
Berichten
97
DanBras zei:
Ps. ik haal mijn panko voornamelijk bij de toko maar ook wel eens bij de Sligro. Dus als je die in de buurt hebt en je kan een pasje kapen, dan kan je ook daar terecht.

Ik heb inderdaad ook bij de Sligro gekeken, heb een pasje, maar die hadden ze niet. Ook bij de Makro geweest, kwam er vanavond achter dat zij het wel hebben maar dat ik er overheen gekeken heb... ;)
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.494
Ik was vorige week toevallig in een SuperCoop (spijkenisse), en heb daar een zakje Panko meegenomen.
Liep er toevallig tegenaan  :)

Dus mocht er een SuperCoop in je buurt zitten ?

Mac
 

Tijmnan

Stoker
 
 
Berichten
416
Mooie reportage, ga toch zelf ook maar eens aan de slag ;)
 

Big-T

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.093
Well Done! wat een werk eej!
 
Bovenaan Onderaan