- Berichten
- 20.777
Ingredienten:
- 1 pond varkensgehakt
- 3 eetlepels Maple Syrup
- 1 theelepel zout
- ? theelepel koriander
Werkwijze:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar, ik gebruik varkensgehakt omdat dit meer vet bevat dan rundergehakt. Zonder vet krijg je een bijzonder droge worst en dat is niet lekker.
Maak van het gehaktmengsel een worst van een centimeter of zes doorsnede. Rol deze stevig in huishoudfolie en laat deze een nacht opstijven in de koelkast.
De volgende dag haal je worst uit de folie en rol hem door een van je favoriete bbq rubs. Deze heb ik door de Dizzy Pig 'Raging River' gehaald.
Leg hem nu indirect op de Q tot hij een kerntemperatuur heeft van 72° C. Als rookhout heb ik Maple snippers gebruikt, deze verspreid een heerlijk zoete lucht door de tuin.
Deze heeft twee uur op de WSM gelegen bij een temperatuur van 125? C.
Heerlijk voor bij de borrel.
Bedankt voor het kijken.