Beef en Steak

Mand! (Gezocht voor aan het spit)

Blij met de keuze stevige kwalitatieve mand en blijft goed dichtzitten. Inmiddels wings en nootjes in gemaakt. Erg leuke toevoeging aan het assortiment.
D1BF0305-DB5A-418F-8571-B05193598281.jpeg
 
Ik heb op het forum zitten zoeken en kwam bij dit topic uit dus ga ik hier maar even verder. Ik ben zelf aan het kijken om een basket te kopen voor mijn Bastard Rotisserie om groenten maar bijvoorbeeld ook chicken wings op The Bastard te bereiden.
Nu zie ik er één van The Bastard zelf, dat is de volgende (jullie kennen hem vast)
bastard.jpg

Het grote verschil met bijvoorbeeld die van Burnhard of Spit on Fire is dat de trommel meer gesloten is, maakt dat nog uit voor de bereiding van bijvoorbeeld chicken wings? Daar ga ik hem toch voornamelijk voor gebruiken gok ik. Qua prijs maken ze niet veel verschil.

Dank voor jullie advies!
 
Ik denk dat het voordeel is dat je die van Bastard makkelijker kan schoonmaken dan een gaas structuur.

Verder lijkt me dat de warmte en rook door een gaas wat makkelijker verplaatst, maar dat is een aanname en zal waarschijnlijk een minimaal verschil zijn.

Gisteren zag ik overigens van weber een spitmand tegen. Die kan je ook nog in twee compartimenten verdelen. Misschien ook handig om die eens op te zoeken want dat kan wel een echt pluspunt zijn.
 
Ik heb een trommel van Letzq besteld. Geen idee of het wat is. Een wat opener mandje zal misschien iets beter presteren maar het lijkt me horror om schoon te krijgen. Bij v&r voor 3 tientjes.
1200x1196.jpg
 
Ik heb op het forum zitten zoeken en kwam bij dit topic uit dus ga ik hier maar even verder. Ik ben zelf aan het kijken om een basket te kopen voor mijn Bastard Rotisserie om groenten maar bijvoorbeeld ook chicken wings op The Bastard te bereiden.
Nu zie ik er één van The Bastard zelf, dat is de volgende (jullie kennen hem vast)
Bekijk bijlage 47725
Het grote verschil met bijvoorbeeld die van Burnhard of Spit on Fire is dat de trommel meer gesloten is, maakt dat nog uit voor de bereiding van bijvoorbeeld chicken wings? Daar ga ik hem toch voornamelijk voor gebruiken gok ik. Qua prijs maken ze niet veel verschil.

Dank voor jullie advies!
Goedenavond,

Ik heb de mand van Bastard nu 2 keer gebruikt.
Eerste keer hadden we van de kilo vleugels ieder nog 2 stuks.
Keer daarna 2 kg kippendij erin. Mand was schoon leeg.

Tussen de eerste en tweede keer de klem al aangepast. Ik ben klaar met dit ding. Ga opzoek naar een mand die wel normaal sluit.

Gr Paul
 
Goedenavond,

Ik heb de mand van Bastard nu 2 keer gebruikt.
Eerste keer hadden we van de kilo vleugels ieder nog 2 stuks.
Keer daarna 2 kg kippendij erin. Mand was schoon leeg.

Tussen de eerste en tweede keer de klem al aangepast. Ik ben klaar met dit ding. Ga opzoek naar een mand die wel normaal sluit.

Gr Paul
Ik heb net zelf deze , niet geschikt voor klein spul meer wel meer mogelijkheden dan een vaste trommel.
Onderwerp 'Spit mand / trommel' https://www.bbqgenootschap.nl/threads/spit-mand-trommel.32788/
 
Niet te vlug opgeven.
Enkele gaatjes boren en splitpennetje gebruiken ter borging.
Plaats eens een foto van het probleem slot.
 
Kan je geen dun meteen staafje in een u vorm plooien.
Dan kan je dat door het buisje schuiven en tegelijk over de lip, dan kan ie niet openvallen.
 
Laatst bewerkt:
Het lijkt me niet zo'n heel solide sluiting maar als je de 'halve maan' van het deksel iets meer dicht zou knijpen met een tang/tussen de bankschroef/andere manier dan gaat hij echt niet meer open tijdens gebruik.
 
Kijk daar komen de tips binnen. Ga er van het weekend meteen mee aan de slag.

Wordt vervolgd!
 
Heb de sluiting verder naar beneden gebogen zodat deze meer klemt.
Gister krieltjes gemaakt in de basket. Alles bleef dicht zitten zoals het hoort. (Had wel rooster er onder gelegd als soort vangnet)
 
Terug
Bovenaan Onderaan