- Berichten
- 255
Vandaag voor het eerst met Maminha in de weer. Ik lees overal dat dat niet kan mislukken vandaar de Nederlandse naam ezeltje… na wat googlen wordt het iig reverse sear want het is een mooi dik stuk.
De Bastard warmt op en ondertussen zet ik het vlees in de SPG and lots of love-rub.
In de gietijzeren pan gaan lekkere tomaatjes, een bol knoflook, olijfolie, peper & zout en verse kruiden.
De pan gaat boven het directe deel van de bbq, de Maminha boven het indirecte deel. Ik weet niet zo goed hoe ik nu de temperatuur moet instellen en waar ik hem moet meten maar ik ga af op de kerntemperatuur van het vlees.
Bij 45 graden haal ik het ezeltje eraf en kan het even rusten op de plank onder het folie.
Ondertussen stook ik de Q heter, mag het tomatenpannetje nog wat door garen en kunnen de bosuitjes erop. (Stond nergens maar lekker voor erbij)
Als de Q lekker heet is (iets boven de 200 graden) grill ik de Maminha af. Bij een kerntemperatuur van 52/53 mag ie eraf. Dan nog even rusten voordat ik hem aansnijd.
De borden staan al klaar met wat rucola, daar gaan de tomaatjes overheen en wat Parmezaanse kaas schaafsel. Het vlees gaat er in plankjes naast met wat tomaten/knoflookjus en wat zout flakes eroverheen.
Ik moet zeggen dat de eerste kennismaking met dit stukje vlees goed is bevallen!
Als toetje nog wat bananen met chocolade en een scheut rum erover op bbq, dat kan mooi garen terwijl we eten. Altijd lekker
De Bastard warmt op en ondertussen zet ik het vlees in de SPG and lots of love-rub.
In de gietijzeren pan gaan lekkere tomaatjes, een bol knoflook, olijfolie, peper & zout en verse kruiden.
De pan gaat boven het directe deel van de bbq, de Maminha boven het indirecte deel. Ik weet niet zo goed hoe ik nu de temperatuur moet instellen en waar ik hem moet meten maar ik ga af op de kerntemperatuur van het vlees.
Bij 45 graden haal ik het ezeltje eraf en kan het even rusten op de plank onder het folie.
Ondertussen stook ik de Q heter, mag het tomatenpannetje nog wat door garen en kunnen de bosuitjes erop. (Stond nergens maar lekker voor erbij)
Als de Q lekker heet is (iets boven de 200 graden) grill ik de Maminha af. Bij een kerntemperatuur van 52/53 mag ie eraf. Dan nog even rusten voordat ik hem aansnijd.
De borden staan al klaar met wat rucola, daar gaan de tomaatjes overheen en wat Parmezaanse kaas schaafsel. Het vlees gaat er in plankjes naast met wat tomaten/knoflookjus en wat zout flakes eroverheen.
Ik moet zeggen dat de eerste kennismaking met dit stukje vlees goed is bevallen!
Als toetje nog wat bananen met chocolade en een scheut rum erover op bbq, dat kan mooi garen terwijl we eten. Altijd lekker

Laatst bewerkt: