BasBQ
Beef en Steak

Make your own Golden syrup

 
 

Boel0037

Pitmaster
Berichten
960
Ga binnenkort mn eigen eerste spek roken en heb daar golden syrup voor nodig.....
Ik zoeken op internet waar ik dat kan kopen en met wat googelen zag ik dat je dat ook zelf kunt maken...
Vanavond begonnen om mn eigen golden syrup te maken die nu staat te pruttelen, voordat ik het recept post eerst maar even eerste ervaring opdoen en tussentijdse fotos maar ff plaatsen.

Ingredienten, suiker, water en citroensap

13D34A55-F2C6-4164-862E-B11F49E3D241-890-00000123A750F0A7_zps28d30c32.jpg


Klein beetje water met klein beetje suiker koken
B9E399F4-C405-4252-BBB8-F4AC3ECD2546-890-00000123AC12BC15_zps41895503.jpg


Bruin laten worden kokend water erbij (echt kokend anders spat het alle kanten op en is de suiker weer hard)
En opnieuw aan de kook brengen en tot 110gr C laten komen
164FCA0E-31F5-42F3-91CE-BE65BF400443-890-00000123B5C39BF6_zps22fe859f.jpg


Resultaat volgt......
 
Ik gebruik voor mijn bacon maple sirop, maar golden syrop is denk ik wel een goed en goedkoper alternatief. Van zelf maken had ik nog niet gehoord. Dus ik ben zeer benieuwd naar het resultaat. Let wel golden syrop is van rietsuiker gemaakt. Heerlijk zoet, dik en erg kleverig. Lekker ook op pannenkoeken met je eigen gerookte bacon.
Je kan het kopen bij de SLIGRO. Het is z.g. Ge?nverteerdde suikerstroop

aqabynu3.jpg


Hierbij nog enige uitleg.

http://www.turbogist.nl/gebruiksaanwijzingen/postorder/nl/zelfsuikersiroopmaken.pdf

Succes met het roken.
 
Ik volg het draadje aandachtig en ben benieuwd naar het resultaat.
 
P.S.

Ik zou voor het pekelen van bacon de citroen achterwege laten. Dat zit niet in de originele golden syrup en of maple syrop.

 
Als het lukt, en dat zal wel met alle tips hier op het forum,
ga je daarna nooit meer naar Appie voor een onsje ontbijtspek

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2388

Succes
 
Vuurvlieg zei:
P.S.

Ik zou voor het pekelen van bacon de citroen achterwege laten. Dat zit niet in de originele golden syrup en of maple syrop.

Helaas die zit er al in haha....maar de eerste potjes staan klaar, morgen ga ik kijken of de siroop dik genoeg is. Kleur is igg mooi golden.... Hoop dat de foto dit laat zien....

AB84EC88-1045-4E17-ADA5-DBF6581C3E07-890-0000012D69837642_zps7f412621.jpg
 
Ben benieuwd naar het resultaat en hoe goed het lijkt op 'echte' golden syrup.
 
Leuk project, ik ben dol op dat soort dingen :)

Zo heb ik ook weleens Amerikaanse brown sugar gemaakt, is een kwestie van suiker en molasse mengen. En dan kom je erachter dat het toch heel veel op basterdsuiker lijkt, dus dat doen we maar niet meer :D
 
Ziet er inderdaad perfect uit. Recept en welke suiker je hebt gebruikt is zeker welkom.
Ik maakte in mijn jonge jaren als barkeeper ook suikerstroop voor in de cocktails. Die was echter altijd van witte suiker en dus ook wit van kleur. Een Gin Fizz met bruine siroop zou er ook wel gek uitzien bedenk ik me net.
 
Als morgen de stroperigheid klopt post ik het recept.
 
Haha ik zie net dat het exact dezelfde kleur heeft als m'n whiskey. Dit even geheel ter nietsdoende info.
A65AAF48-CD63-47EB-B5BC-131A5D976970-890-000001328C7C3A2B_zps10d48d24.jpg
 
Het resultaat vanmorgen was echt prima. Stroperigheid is goed en smaak (volgens de kids) helemaal prima.

291F9013-C93C-4ADC-B79A-CFB0A6FF42E6-1424-00000209A17548B2_zpsc40ad2f9.jpg


Zeker voor herhaling vatbaar
Recept zal ik snel toevoegen op de juiste plek.
 
Kijk uit naar het recept, wil het wel eens proberen tegenover de ''echte''
 
Recept staat bij de sauzen......
 
ik zit dit draadje net te lezen, lijkt me heel erg leuk om het te maken, bedankt voor het delen en posten
 
Een leuk idee zeg, en goed gelukt lijkt het!
 
Terug
Bovenaan Onderaan