Raynbow6
Kooltjesharker
- Berichten
- 170
Vandaag was het dan eindelijk zo ver. De inwijding van de nieuwe WS37.
Gekozen voor rib eyes van de keurslager.
Bewust geen rub of marinade toegepast. Puur alleen de rib eyes zonder toevoegingen.
Gebruikt rookhout: mesquite, smoker temp varieerde tussen 105 en 120.
Tussendoor wel regelmatig wat briketjes toegevoegd. Ecobrasa in mijn geval.
Viel mij op dat de kerntemp lang op 65 bleef hangen. Vandaar dat ik maar briketten ben gaan toevoegen. Tja, eerste keer smoken
Uiteindelijk duurde de hele sessie ruim 2,5 uur.. Ben er constant bijgebleven. Hele leuke ervaring. Had ook alleen maar houtsnippers en geen chunks.oest dus vaak hout toevoegen. Rook ontwikkeling viel reuze mee. De rooksmaak was echter wel goed aanwezig. LEKKER !!!!!
Ik heb het denk ik iets te lang laten nagaren: een half uurtje. Dat maakte het iets te droog. Heb het ook even na moeten warmen toen de groenten en piepers van de OTO57 afkwamen. Die had ik iets te laat opgestart, vandaar. Was een leermomentje dus.
Morgen staat er spare ribs op het menu
Oh ja, de thermometer van de smoker bleek lek te zijn. Condens achter het glas. Maandag maar weer een beroep doen op de goede service van Weber
Gekozen voor rib eyes van de keurslager.
Bewust geen rub of marinade toegepast. Puur alleen de rib eyes zonder toevoegingen.
Gebruikt rookhout: mesquite, smoker temp varieerde tussen 105 en 120.
Tussendoor wel regelmatig wat briketjes toegevoegd. Ecobrasa in mijn geval.
Viel mij op dat de kerntemp lang op 65 bleef hangen. Vandaar dat ik maar briketten ben gaan toevoegen. Tja, eerste keer smoken

Uiteindelijk duurde de hele sessie ruim 2,5 uur.. Ben er constant bijgebleven. Hele leuke ervaring. Had ook alleen maar houtsnippers en geen chunks.oest dus vaak hout toevoegen. Rook ontwikkeling viel reuze mee. De rooksmaak was echter wel goed aanwezig. LEKKER !!!!!

Ik heb het denk ik iets te lang laten nagaren: een half uurtje. Dat maakte het iets te droog. Heb het ook even na moeten warmen toen de groenten en piepers van de OTO57 afkwamen. Die had ik iets te laat opgestart, vandaar. Was een leermomentje dus.
Morgen staat er spare ribs op het menu

Oh ja, de thermometer van de smoker bleek lek te zijn. Condens achter het glas. Maandag maar weer een beroep doen op de goede service van Weber





