- Berichten
- 14
Een paar weken geleden voor het eerst een staartstuk op de BC bereid.
Allereerst naar een van de beste slagers uit Enschede, Nijboer, voor een mooi stuk vlees.... ongeveer 1400 gram zwaar.
Vervolgens conform recept van bbq-helden.nl (Thx mannen!) flinke laag zeezout allround erop en aan de vleeskant vers gemalen peper....
Ff rusten en de BC in de hens steken.
Dan is het zo ver. Zweeds metertje on the side en met de ingesneden vetlaag naar boven op de BC (kan net) op 130 graden en dekseltje dicht....
tijd voor een lekker bokje... Ed met de rijmpet had er ook zin in...
Was nog wel een uitdaging om de temp onder controle te houden...maar is niet boven 145 graden gekomen.
Bij een kerntemp van 48 graden ging die er weer vanaf... even in het folie en de BC opstoken naar 220+
Tien was het tijd voor actie: grilltime!
Beide kanten om en om voor 2 minuten (each) af en toe de kern checken en rond de 55 van de BC.
Sieht gut aus!
Tafel gedekt, salades op tafel, flesje rood op adem.
Aansnijden die handel en aan tafel....
Damn!
Allereerst naar een van de beste slagers uit Enschede, Nijboer, voor een mooi stuk vlees.... ongeveer 1400 gram zwaar.

Vervolgens conform recept van bbq-helden.nl (Thx mannen!) flinke laag zeezout allround erop en aan de vleeskant vers gemalen peper....

Ff rusten en de BC in de hens steken.
Dan is het zo ver. Zweeds metertje on the side en met de ingesneden vetlaag naar boven op de BC (kan net) op 130 graden en dekseltje dicht....

tijd voor een lekker bokje... Ed met de rijmpet had er ook zin in...

Was nog wel een uitdaging om de temp onder controle te houden...maar is niet boven 145 graden gekomen.
Bij een kerntemp van 48 graden ging die er weer vanaf... even in het folie en de BC opstoken naar 220+

Tien was het tijd voor actie: grilltime!
Beide kanten om en om voor 2 minuten (each) af en toe de kern checken en rond de 55 van de BC.

Sieht gut aus!
Tafel gedekt, salades op tafel, flesje rood op adem.
Aansnijden die handel en aan tafel....

Damn!
