- Berichten
- 7.251
Beste BBQ-vrienden,
Na maanden van klussen, voorbereiden van klussen en denken aan klussen mocht ik eindelijk klussen zoals ik dat het liefste doe... het EI kon weer aan!
Laat ik jullie vertellen dat ik naast Breaking Bad, Better call Saul en The Wire nog een hele grote liefde heb: The Sopranos.
Laten die nou een verdomd leuk kookboek hebben gemaakt:
Hele pure gerechten en soms ook verrassend magere variaties, dus we gingen aan de slag!
Aan met dat groene monster!
We gingen twee magere lunch-gerechtjes maken, steak pizzaiol' en tonijn met een avocado salsa.
Wat hebben we daar voor nodig:
Als ik dan eindelijk weer eens lekker uitgebreid mag koken dan word ik altijd lekker ZEN van het snijwerk, ik hou daarvan!
Alles bij elkaar lekker met wat yoghurt:
Klaar is die salsa!
Door met de pizza-saus voor de steak door en voor pizzamakers:
Dan kunnen we lekker gaan koken... en dat begint bij mij altijd met een zalig biertje in een passend glas:
Nou vooruit, aan de gang dan:
Bimi lekker grillen op het rooster en de basis voor de saus leggen in de skillet:
Lekkere tomaten erbij:
En wat kleine bolletjes (niet zo vreselijk magere) mozzarella:
Dan lekker nog een biertje, ik koos als foodporn-lover voor deze hele opwindende tripel van Kompaan:
Voor de kenners en geinteresseerden, smaakt als een soort Turbo-Kabouter... een Chouffe met iets meer pit, erg lekker!
Toen mochten de tot nu toe nog onbekende hoofdrolspelers ten tonele verschijnen:
Het recept in het boek gaat uit van zalm als basis voor het avocado-salsa gerecht, maar de tonijn zag er zo goed uit dat ik die gewoon moest proeven!
Verder dus entrecote als steak gegrild voor die met pizza-saus en wat roze rakkers voor het plaatje.
Echt een fijne set-up was dit zo:
Lekker wat zout erop:
Alles samen doorwarmen voor de eind-opmaak:
Wat een zalig geheel:
De tonijn was echt waanzinnig:
Steak met pizza-saus ook verrassend fijn hoor!
Die middag lekker uitbuiken voor het ultieme zondag-gevoel met een hele dikke rakker:
Een mooi zwaar blond bier (officieel een Scottish Ale) gerijpt op eiken Bourbon vaten die hem een heerlijke houtige maar ook boozy afdronk geven.
Echt even goed voor gaan zitten dan, maar wat een smaak-bom was dat zeg... aanrader!
Het was weer ouderwets genieten... ik hoop dat jullie het ook fijn vonden om mee te kijken.
Liefs
Na maanden van klussen, voorbereiden van klussen en denken aan klussen mocht ik eindelijk klussen zoals ik dat het liefste doe... het EI kon weer aan!
Laat ik jullie vertellen dat ik naast Breaking Bad, Better call Saul en The Wire nog een hele grote liefde heb: The Sopranos.
Laten die nou een verdomd leuk kookboek hebben gemaakt:

Hele pure gerechten en soms ook verrassend magere variaties, dus we gingen aan de slag!

Aan met dat groene monster!

We gingen twee magere lunch-gerechtjes maken, steak pizzaiol' en tonijn met een avocado salsa.
Wat hebben we daar voor nodig:

Als ik dan eindelijk weer eens lekker uitgebreid mag koken dan word ik altijd lekker ZEN van het snijwerk, ik hou daarvan!





Alles bij elkaar lekker met wat yoghurt:

Klaar is die salsa!
Door met de pizza-saus voor de steak door en voor pizzamakers:



Dan kunnen we lekker gaan koken... en dat begint bij mij altijd met een zalig biertje in een passend glas:

Nou vooruit, aan de gang dan:


Bimi lekker grillen op het rooster en de basis voor de saus leggen in de skillet:



Lekkere tomaten erbij:

En wat kleine bolletjes (niet zo vreselijk magere) mozzarella:

Dan lekker nog een biertje, ik koos als foodporn-lover voor deze hele opwindende tripel van Kompaan:

Voor de kenners en geinteresseerden, smaakt als een soort Turbo-Kabouter... een Chouffe met iets meer pit, erg lekker!
Toen mochten de tot nu toe nog onbekende hoofdrolspelers ten tonele verschijnen:

Het recept in het boek gaat uit van zalm als basis voor het avocado-salsa gerecht, maar de tonijn zag er zo goed uit dat ik die gewoon moest proeven!
Verder dus entrecote als steak gegrild voor die met pizza-saus en wat roze rakkers voor het plaatje.
Echt een fijne set-up was dit zo:

Lekker wat zout erop:

Alles samen doorwarmen voor de eind-opmaak:

Wat een zalig geheel:

De tonijn was echt waanzinnig:

Steak met pizza-saus ook verrassend fijn hoor!

Die middag lekker uitbuiken voor het ultieme zondag-gevoel met een hele dikke rakker:

Een mooi zwaar blond bier (officieel een Scottish Ale) gerijpt op eiken Bourbon vaten die hem een heerlijke houtige maar ook boozy afdronk geven.
Echt even goed voor gaan zitten dan, maar wat een smaak-bom was dat zeg... aanrader!
Het was weer ouderwets genieten... ik hoop dat jullie het ook fijn vonden om mee te kijken.
Liefs