Beef en Steak

Maagdelijke calzone

 
 

groundhog667

Stoker
Berichten
406
Goedemiddag dames en heren,

Ik denk dat ik maar stop met BBQ-en!!! Twee keer de Q aangezet dit jaar... en twee keer begint het te gieten  :P
Maar dat mag de pret allemaal niet drukken. Weer lekker bezig geweest met een gezonde (??) maaltijd: Pizza Calzone.

Dit is de eerste keer dat ik een calzone heb gemaakt en dan ook nog op de BBQ! Hulde voor mij hahaha.

Eerst het deeg. Het recept heb ik van de volgende site gehaald:
http://www.smulweb.nl/artikelen/29908/Basisrecept-pizzadeeg-maken

Werkt perfect. Al moet er wel aardig wat zout bij al zeg ik het zelf.


FF kneden en dan krijg je dit:


Dat kan nu 45 minuten of zo rijzen.

Nu de ingredi?nten:


Ow en natuurlijk zwarte peper en nog wat pizza kruiden (basilicum, peterselie...)
Even de champignons en olijven laten 'marineren' in de olie en knoflook.


Het deeg is inmiddels gerezen:


en de ingredi?nten kunnen erop:


en toen kwam ik erachter dat ik eigenlijk twee calzones wilde maken omdat 1 waarschijnlijk niet handelbaar was op de Q...grmbl X(
De BBQ is inmiddels flink heet dus gas (of ja eigelijk houtskool) erop, en de calzone:


Maar goed dat ik de calzone toch nog gesplitst heb. 1-tje is er gebroken maar die andere gaat goed:


The result:


Het ultieme eindresultaat kunnen jullie zien bij de fotowedstrijd!

Lessons learned:
Het maken van een pizza op de BBQ is echt ontzettend eenvoudig! Ik stond er van te kijken. Ook het feit dat de pizza op een rooster gelegd werd was geen probleem. Heb dit bewust wel op de 'directe' manier gedaan dus boven de gloeiend hete kolen. Na een minuutje of 2 verschoven naar de 'indirecte' plaats.
Waar je wel op moet letten (IMHO) is dat je de pizza kunt 'handelen'. Daarmee bedoel ik dat je een spatel of iets moet hebben waarmee je de pizza op de Q kunt verplaatsen of ervan af halen. Ik heb zelf een Weber OT47 Original en dat is wat aan de kleine kant.
Verder echt no problemo what so ever.

Calzone was een beetje flauw maar toch heel erg lekker!!

Ciao!
 
Leuk gedaan zonder steen!
Hoe smaakte de calzone?
 
jammie!
 
Mooi gemaakt hoor!! Heerlijk :D
 
Een beetje ongewoon zonder pizzaplaat en ook nog eens direct  :-/.

Ik denk dat je de calzone minder strak moet inpakken en iets meer rand geeft om een barst te voorkomen. Dit is mij laatst overkomen met een appelflap  :blush:. Wel een ander onderwerp maar toch bijna hetzelfde idee, je vult de deeg op.
Je kunt bij de deeg ook Italiaanse kruiden aan toevoegen, dit doe ik meestal bij pizzabodems, ook wel lekker.

Voor de eerste keer lang niet slecht hoor!
 
Iig mijn favoriete pizza !
 
Stoker Joop zei:
Een beetje ongewoon zonder pizzaplaat en ook nog eens direct  :-/.

Ik denk dat je de calzone minder strak moet inpakken en iets meer rand geeft om een barst te voorkomen. Dit is mij laatst overkomen met een appelflap  :blush:. Wel een ander onderwerp maar toch bijna hetzelfde idee, je vult de deeg op.
Je kunt bij de deeg ook Italiaanse kruiden aan toevoegen, dit doe ik meestal bij pizzabodems, ook wel lekker.

Voor de eerste keer lang niet slecht hoor!
Idd appelflap, calzone principe is hetzelfde.
Zonder pizzaplaat komt gewoon doordat... ik er geen heb :-)

Italiaanse kruiden was ik inderdaad vergeten te benoemen. Die heb ik er ook op gedaan, dat maakt het af!
Bedankt voor je reactie!
 
groundhog667 zei:
Stoker Joop zei:
Een beetje ongewoon zonder pizzaplaat en ook nog eens direct  :-/.

Ik denk dat je de calzone minder strak moet inpakken en iets meer rand geeft om een barst te voorkomen. Dit is mij laatst overkomen met een appelflap  :blush:. Wel een ander onderwerp maar toch bijna hetzelfde idee, je vult de deeg op.
Je kunt bij de deeg ook Italiaanse kruiden aan toevoegen, dit doe ik meestal bij pizzabodems, ook wel lekker.

Voor de eerste keer lang niet slecht hoor!
Idd appelflap, calzone principe is hetzelfde.
Zonder pizzaplaat komt gewoon doordat... ik er geen heb :-)

Italiaanse kruiden was ik inderdaad vergeten te benoemen. Die heb ik er ook op gedaan, dat maakt het af!
Bedankt voor je reactie!

Graag gedaan.
Mocht je ooit een pizzaplaat overwegen, heb ik een linkje voor jou. Ik gebruik hem op de BGE met plate-setter regelmatig om brood en pizza's mee te bakken. Ik weet niet of deze ook geschikt is voor jou Q aangezien deze vrij dicht boven de kolen bevindt. Je bodem wordt dan hard als baksteen.
http://www.bol.com/nl/s/sport-vrije-tijd/zoekresultaten/Ntt/emile%20henry%20pizzasteen/search/true/sc/sto_all/N/15278/index.html?searchRedirectType=m2s&originalSection=main&originalSearchContext=media_all&_requestid=69187
 
Terug
Bovenaan Onderaan