- Berichten
- 46
Enige weken geleden scoorde ik een Brisket in de aanbieding bij de Makro.
Ik had al lagere tijd de drang om een keer Brisket op m?n eitje te bereiden, dus nu zou het er eindelijk van komen.
Helaas kwam er een kink in de kabel door een probleempje met mijn HeaterMeter, dus m?n stukje koe verdween noodgedwongen in de vriezer.
HeaterMeter leverancier, bouwer, SERVICE-man ? Nosmo? weest me snel uit, (en dus vervolgens weer in) de brand te helpen! (Nogmaals mijn welgemeende dank voor je hulp Piet).
Vrijdagavond m?n 3 kilo koe weer uit de vriezer gehaald, en zaterdagavond een smeerseltje gemaakt van onderstaande ingredi?nten.
Het ontdooide beestje lekker ingesmeerd
En vervolgens het beestje en mezelf te rusten gelegd.
Zondagochtend om 06:00 beestje uit de koeling, kolen op m?n eitje........en aan de gang.
Beetje hickory blokjes d?r op.
Handeltje op 107 graden ingesteld.........daar gaat ie dan!
Bij 72 graden het koetje in de alufolie gewikkeld met een paar klontjes boter en dan weer veel geduld om de 92 graden te bereiken.
Toe de 92 graden was bereikt, het koetje in schone folie voor een uurtje in de koelbox gedeponeerd om tot rust te komen en ondertussen het eitje flink opgestookt voor de bijgerechten, asperges en aardappeltjes.
Uiteindelijk tussen 17:30 en 20:00 uur aan de maatijd
!
Eindoordeel:
Ben zeker niet ontevreden over het resultaat, de smaak was prima, hij had net iets sappiger mogen zijn, maar dat is dan weer de uitdaging voor een volgende keer.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Ik had al lagere tijd de drang om een keer Brisket op m?n eitje te bereiden, dus nu zou het er eindelijk van komen.
Helaas kwam er een kink in de kabel door een probleempje met mijn HeaterMeter, dus m?n stukje koe verdween noodgedwongen in de vriezer.

HeaterMeter leverancier, bouwer, SERVICE-man ? Nosmo? weest me snel uit, (en dus vervolgens weer in) de brand te helpen! (Nogmaals mijn welgemeende dank voor je hulp Piet).

Vrijdagavond m?n 3 kilo koe weer uit de vriezer gehaald, en zaterdagavond een smeerseltje gemaakt van onderstaande ingredi?nten.


Het ontdooide beestje lekker ingesmeerd



En vervolgens het beestje en mezelf te rusten gelegd.
Zondagochtend om 06:00 beestje uit de koeling, kolen op m?n eitje........en aan de gang.


Beetje hickory blokjes d?r op.
Handeltje op 107 graden ingesteld.........daar gaat ie dan!


Bij 72 graden het koetje in de alufolie gewikkeld met een paar klontjes boter en dan weer veel geduld om de 92 graden te bereiken.


Toe de 92 graden was bereikt, het koetje in schone folie voor een uurtje in de koelbox gedeponeerd om tot rust te komen en ondertussen het eitje flink opgestookt voor de bijgerechten, asperges en aardappeltjes.

Uiteindelijk tussen 17:30 en 20:00 uur aan de maatijd


Eindoordeel:
Ben zeker niet ontevreden over het resultaat, de smaak was prima, hij had net iets sappiger mogen zijn, maar dat is dan weer de uitdaging voor een volgende keer.

Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk