Had er eigenlijk niet aan gedacht een post over te maken. Maar ben er eigenlijk best heel trots op hoe deze brisket eruit is gekomen. Zoals je dat wel kent op een verjaardag wil iedereen wel een brisket maken en mensen willen graag advies zo ook deze keer. Echter in plaats van advies te geven besloten we met de buurmannnen samen te komen op luilak avond en een 8.2kg wagyu brisket 9:1 te maken. De avond beginnen met schoonmaken, rubben en de nacht doorhalen met lekker hapjes terwijl de brisket gaard. Wanneer de brisket in de loop van de ochtend op temperatuur is rustig warmhouden/ laten rusten tot iedereen wat slaap heeft gehad en in de avond delen met de rest van de gezinnen. En omdat mijn dochter de dag daarna toch jarig was nog even een 6.5 kg Boston Butt op de Q erbij die we kunnen nabewerken naar taquitos (helaas waren die al op voordat er een foto van gemaakt kon worden )
Naast de smoker hadden we nog een Basterd staan die ons voorzag van moinkballs en bavette om toch wel confortabel de nacht door te komen.
De BBQ stabiel op 107 graden weten te houden, behalve in het begin daar fluctueerde hij toch wel sterk met bijna 15 KG koud vlees. Na bijna 6 uur gewrapped, de snijrestanten gebruikt om beef tallow te maken(kon ik mooi het butcherpaper nog mee insmeren), had een mooie zwarte stevige bark op 60 graden. Na bijna 14 uur de brisket eraf (het was toen 12 uur in de middag dus laten rusten en warmgehouden in de oven (nog steeds gewrapped) op 60 graden. Na 6 uur rust wat side dishes erbij en aangesneden)
Resultaat was echt fantastisch, echt mijn beste brisket ooit en erg leuk om zo te doen.
Naast de smoker hadden we nog een Basterd staan die ons voorzag van moinkballs en bavette om toch wel confortabel de nacht door te komen.
De BBQ stabiel op 107 graden weten te houden, behalve in het begin daar fluctueerde hij toch wel sterk met bijna 15 KG koud vlees. Na bijna 6 uur gewrapped, de snijrestanten gebruikt om beef tallow te maken(kon ik mooi het butcherpaper nog mee insmeren), had een mooie zwarte stevige bark op 60 graden. Na bijna 14 uur de brisket eraf (het was toen 12 uur in de middag dus laten rusten en warmgehouden in de oven (nog steeds gewrapped) op 60 graden. Na 6 uur rust wat side dishes erbij en aangesneden)
Resultaat was echt fantastisch, echt mijn beste brisket ooit en erg leuk om zo te doen.