Beef en Steak

Luilak brisket

UncleBats

Tondelzoeker
Berichten
5
Had er eigenlijk niet aan gedacht een post over te maken. Maar ben er eigenlijk best heel trots op hoe deze brisket eruit is gekomen. Zoals je dat wel kent op een verjaardag wil iedereen wel een brisket maken en mensen willen graag advies zo ook deze keer. Echter in plaats van advies te geven besloten we met de buurmannnen samen te komen op luilak avond en een 8.2kg wagyu brisket 9:1 te maken. De avond beginnen met schoonmaken, rubben en de nacht doorhalen met lekker hapjes terwijl de brisket gaard. Wanneer de brisket in de loop van de ochtend op temperatuur is rustig warmhouden/ laten rusten tot iedereen wat slaap heeft gehad en in de avond delen met de rest van de gezinnen. En omdat mijn dochter de dag daarna toch jarig was nog even een 6.5 kg Boston Butt op de Q erbij die we kunnen nabewerken naar taquitos (helaas waren die al op voordat er een foto van gemaakt kon worden :))

Naast de smoker hadden we nog een Basterd staan die ons voorzag van moinkballs en bavette om toch wel confortabel de nacht door te komen.

De BBQ stabiel op 107 graden weten te houden, behalve in het begin daar fluctueerde hij toch wel sterk met bijna 15 KG koud vlees. Na bijna 6 uur gewrapped, de snijrestanten gebruikt om beef tallow te maken(kon ik mooi het butcherpaper nog mee insmeren), had een mooie zwarte stevige bark op 60 graden. Na bijna 14 uur de brisket eraf (het was toen 12 uur in de middag dus laten rusten en warmgehouden in de oven (nog steeds gewrapped) op 60 graden. Na 6 uur rust wat side dishes erbij en aangesneden)

Resultaat was echt fantastisch, echt mijn beste brisket ooit en erg leuk om zo te doen.
IMG_0900.jpg
IMG_0912.jpg
IMG_0916.jpg
IMG_0919.jpg
IMG_0926.jpg
IMG_0930.jpg
IMG_0936.jpg
IMG_0948.jpg
IMG_0938.jpg
IMG_0949.jpg
IMG_0950.jpg
 
Mooi man! Dat is nog eens eeen lekker avondje doorhalen 🤪
 
Wow dat is een mooie dag geweest

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er hherlijk uit. Leuk toch zo'n nachtje nachtbraken. Volgens mij heb je wel een trophy verdiend. :D
 
Dat lijkt me een heerlijke nacht te zijn geweest!
 
De brisket ziet er fantastisch uit :love: nu heb ik trek in een broodje brisket!!
 
Geweldig! En dat in de voortuin. Kanjers zijn jullie. Had er graag bij geweest!
 
Dat is een hele mooie run geworden.

Ondanks dat @Bartus Bonfire het trophy waardig noemt, is het helaas niet voldoende voor een badge.
 
Wat een feestje mannen hebben jullie ervan gemaakt! Ik had graag een vorkje mee geprikt 😋
 
Heeeeerlijk zeg! 😍
 
Dat was een mooi avontuur zo te zien, moet er niet aan denken on een nacht door te halen.

Gewoon hoppa in de voor tuin 😎 briljant!
 
Dat is een hele mooie run geworden.

Ondanks dat @Bartus Bonfire het trophy waardig noemt, is het helaas niet voldoende voor een badge.
Mag ik vragen waarom het niet voldoende is voor een badge? Is dit omdat er geen burned ends van de point zijn gemaakt? Of mis ik nog een ander criterium? Ik heb zelf volgende week een whole packer op de planning staan namelijk....
 
Bart, badge staan beschreven in het huishoudelijk deel:

https://bbqgenootschap.nl/threads/badges.7673/

De eisen voor de brisket zijn best fors, minimaal gewicht, aan één stuk gegaard, plakken en burnt ends en dan ook nog foto’s dat het op de barbecue is gemaakt.

Hier missen inderdaad de burnt ends.

Er zit een soort van opbouw in de badges, eerst het makkelijke beer can chicken, dan de wat moeilijkere pulled pork en dan als afsluiter de brisket. Daarom bij de laatste ook wat meer eisen dan voor een Tokkie.
 
bedankt voor de uitleg.
 
Terug
Bovenaan Onderaan