Eigenlijk wilde ik vrijdagnacht starten met het maken van een voorraadje pulled pork ,dus buttje van 3,5kg in de rub gezet.
Weet even niet welke rub want ik een potje gepakt wat er stond en lekker rook (moet toch eens opschrijven wat ik in die potjes doe ).
Helaas gooide de broodheer roet in het eten en moest er gewerkt worden.
Dus dan maar ff opschuiven met de planning.
Zaterdag uurtje of 23:30 de keg gevuld met paar kilo ecobrasa als rookhout een mix van beuken en pruim.
Fik er in en rond 00:15 de butt erop.
Nog even gewacht tot de boel stabiel bleef op 110 graden ,paar biertjes gepakt,nog stiekem een paar keer geroken (man man man wat ruikt dat toch lekker ).
Met alle vertrouwen bedje in gedoken.
Vanmorgen rond 10:00 wakker en gelijk ff checken op de chinese draadloze thermometer (hij doet het nog steeds
).
Kerntemperatuur was ondertussen 75 graden, de tuin in en weer even snuffelen.
Het gaat nog steeds lekker, dome op 110 graden.
Ik ga er niets aan doen, geen spray/mop,niet inpakken gewoon vlees en op het broodje straks wat saus. (Verklaring van de topic titel )
Nu (12:00) staat de kern op 83 graden dus nog even wachten.






Nu nog even rusten en eind van de middag pullen .

Ready ,set,GO....

Best wel genoeg voor vanavond met z'n 3en.

Test panel deel 1

Test panel deel 2

En hier doen we het voor.

Zo weinig briketten gebruikt met een 15 uur run

Weet even niet welke rub want ik een potje gepakt wat er stond en lekker rook (moet toch eens opschrijven wat ik in die potjes doe ).
Helaas gooide de broodheer roet in het eten en moest er gewerkt worden.
Dus dan maar ff opschuiven met de planning.
Zaterdag uurtje of 23:30 de keg gevuld met paar kilo ecobrasa als rookhout een mix van beuken en pruim.
Fik er in en rond 00:15 de butt erop.
Nog even gewacht tot de boel stabiel bleef op 110 graden ,paar biertjes gepakt,nog stiekem een paar keer geroken (man man man wat ruikt dat toch lekker ).
Met alle vertrouwen bedje in gedoken.
Vanmorgen rond 10:00 wakker en gelijk ff checken op de chinese draadloze thermometer (hij doet het nog steeds

Kerntemperatuur was ondertussen 75 graden, de tuin in en weer even snuffelen.
Het gaat nog steeds lekker, dome op 110 graden.
Ik ga er niets aan doen, geen spray/mop,niet inpakken gewoon vlees en op het broodje straks wat saus. (Verklaring van de topic titel )
Nu (12:00) staat de kern op 83 graden dus nog even wachten.






Nu nog even rusten en eind van de middag pullen .

Ready ,set,GO....

Best wel genoeg voor vanavond met z'n 3en.

Test panel deel 1

Test panel deel 2

En hier doen we het voor.

Zo weinig briketten gebruikt met een 15 uur run

