- Berichten
- 1.184
Vandaag is een mooie dag. Niet persé volgens Weeronline maar wel omdat ik zojuist mijn eerste brisket op de Q heb gelegd
Het stond, zoals bij zovelen die beginnen met serieuzer BBQen, al een hele tijd op mijn lijst, maar vanwege de niet al te geringe omvang van het stuk vlees was het er gewoon nooit van gekomen. Ik kom normaal nooit bij de Makro maar zag on-line dat er Briskets in de aanbieding waren. Dus hoppa uit die quarantaine en shoppen maar (op veilige afstand, uiteraard). Bij de Makro aangekomen lag welgeteld nog 1 stuk van 4.5kg. Ik rekende op een stuk van 6-7kg dus dit was voor een eerste poging alleen maar mooi meegenomen. Het moet gezegd worden dat de Hanos nog steeds mijn favoriet blijft voor de versafdelingen.
Omdat ik verwachtte dat de brisket een lange tijd nodig zou hebben heb ik gisteravond de nodige voorbereidingen getroffen. Ik heb het vet grotendeels weggesneden, en op aanraden van @Ewald heb ik een combinatie van Knorr en Maggi jus met uitjes klaargemaakt en de brisket daarmee geïnjecteerd.
Al met al zat er niet heel veel vet op.
Ik had wel enorm veel moeite om te ontdekken wat de flat en de point is en zelfs vandaag vraag ik me af of dit stuk niet gewoon alleen de flat is waar de point al van afgesneden is. Op de meeste filmpjes waar ze een whole packer bereiden zie je een heel duidelijke, grote flap die op de flat ligt en die duidelijk gescheiden wordt door een gigantische hoeveelheid hard vet. Dat was hier absoluut niet van toepassing.
Deze ochtend ben ik vroeg opgestaan om vol enthousiasme aan het gigantische stuk vlees te beginnen. De Q aangestoken, hickory chunks erin, probes aansluiten en we kunnen gaan! Als ik zie hoe weinig ruimte ik over heb op het rooster van mijn BGE Large ben ik erg benieuwd hoe ik ooit een whole packer van 6-7kg kan klaarmaken
Nu komt het lastigste gedeelte, geduld opbrengen en rustig genieten van de temperatuur die langzaam stijgt.

Omdat ik verwachtte dat de brisket een lange tijd nodig zou hebben heb ik gisteravond de nodige voorbereidingen getroffen. Ik heb het vet grotendeels weggesneden, en op aanraden van @Ewald heb ik een combinatie van Knorr en Maggi jus met uitjes klaargemaakt en de brisket daarmee geïnjecteerd.
Al met al zat er niet heel veel vet op.
Ik had wel enorm veel moeite om te ontdekken wat de flat en de point is en zelfs vandaag vraag ik me af of dit stuk niet gewoon alleen de flat is waar de point al van afgesneden is. Op de meeste filmpjes waar ze een whole packer bereiden zie je een heel duidelijke, grote flap die op de flat ligt en die duidelijk gescheiden wordt door een gigantische hoeveelheid hard vet. Dat was hier absoluut niet van toepassing.
Deze ochtend ben ik vroeg opgestaan om vol enthousiasme aan het gigantische stuk vlees te beginnen. De Q aangestoken, hickory chunks erin, probes aansluiten en we kunnen gaan! Als ik zie hoe weinig ruimte ik over heb op het rooster van mijn BGE Large ben ik erg benieuwd hoe ik ooit een whole packer van 6-7kg kan klaarmaken

Nu komt het lastigste gedeelte, geduld opbrengen en rustig genieten van de temperatuur die langzaam stijgt.
Laatst bewerkt: