BasBQ
Beef en Steak

Low&Slow basics crispy buikspek

 
 

defjam74

Stoker
Berichten
419
Volgens de methode van die Australische knakker Low&Slow basics crispy buikspek gemaakt.
Buikspek, 2 dagen van te voren gedroogd en doorgeprikt.
20220615_202820.jpg

In een bakje op een soort verhoginkje in de koelkast gedaan om het verder te laten drogen.
20220615_204211.jpg

Met een ventilator erbij voor betere luchtcirculatie. 🤣
2 dagen later is de zwoerd, roze en keihard.
20220616_195621.jpg

Vandaag de moed bij elkaar gerapen.
2 kolenmandjes, met B&B briketten, aan elke zijde geplaatst van de Weber Summit.
In het midden een lekbakje en bidden dat ik 250/260C aan kan houden.
20220617_151602.jpg

Toen ik merkte dat ik teveel rookontwikkeling kreeg ivm druipend vet in een bakje NAAST de kooltjes, heb ik besloten om het lekbakje 1 verdieping hoger te plaatsen.

Dit gaf wel iets minder rookontwikkeling.
Na een klein uurtje gekeken naar de stand van zaken. 🤬 Verbrand.

Dan maar het vlees eraf gehaald, in een ander bakje het vlees in wat appelazijn/appelsap laten stoven.

2 uur later, het vlees eraf gehaald.
Vlees gedeelte super zacht. Heeft wel een goede zure smaak ivm de appelazijn. 🤬🤬

Ondanks dat het aangebrand was, was het gelukkig nog wel crispy, net een wat donkere versie ervan.

20220617_165425.jpg

20220617_165430.jpg

Wat heb ik geleerd?
2 dagen van te voren in de koelkast drogen, is perfect.
Geen appelazijn meer gebruiken. Inwikkelen in alufolie is wat beter.
Proberen om een wat egaler stuk te krijgen.
 
En smaakte het nog?

Je bent in ieder geval lekker bezig geweest en zwoerd blijft een lastig iets.
 
Helaas was het vlees net iets te zuur.
Ah well. Misschien vervliegt de smaak nog, wie weet.
Ik heb nog een stuk, ik ga het weer proberen.
Droog maken gaat goed.
 
Jammer , weer een leer moment.
Je word er in iedergeval een wijzer man van 😄.
Volgende beter 💪🏼
 
Terug
Bovenaan Onderaan